muzeu

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

Zoom pe Zambaccian - Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian
12 – 13 Decembrie, 11:00-18:00

ARCEN, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, organizează sâmbătă, 12 decembrie și duminică, 13 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, evenimentul „Zoom pe Zambaccian – Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian”.

ARCEN şi MNAR propun un traseu inedit prin Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A), realizat cu ajutorul unei broșuri care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu. De la aspecte legate de tehnica picturală, la detalii despre viziunile artistice sau despre viața pictorilor prezenți în Muzeul Zambaccian, vizitatorul va afla într-un mod interactiv informații esențiale pentru aprofundarea experienței muzeale.Read More »Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

18 sculpturi ale lui Brâncuși revoluționează arta modernă

Ne apropiem de universul lui Brâncuși cu ajutorul unei serii de 5 articole care vor surprinde diferite ipostaze ale operei sale. În prima parte vom revizui 18 sculpturi și câteva din misterele acestora.

UPDATE 2019: Prima ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania este aici pentru a te ajuta să descoperi arta independentă din spațiul public.

Read More »18 sculpturi ale lui Brâncuși revoluționează arta modernă

Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu

Vindecări miraculoase - Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu

Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu
5 August – 4 Septembrie

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită în perioada 5 august – 4 octombrie la Palatul Suţu la expoziţia dedicată lui Marcel Iancu prin o serie de lucrări ale artistului restaurate de atelierul de restaurare pictură al Muzeului Municipiului Bucureşti.

Cantitatea nu supleiază calităţii, în artă. Democraţia a fost funestă artei.
Marcel Iancu

Pictor, grafician, ilustrator de texte, realizator de decoruri de teatru, arhitect, urbanist, conferenţiar şi comentator pe teme de actualitate în perimetrul artelor frumoase, Marcel Iancu a fost posesorul acestor multiple înzestrări şi ceva mai mult; o prezenţă influentă, animator extrem de dinamic în domeniile competenţei sale, promotorul unei optici moderne, suple, orientate spre emanciparea energiilor creatoare de riscul limitărilor şi marginalizării (provincialism, apatie, comoditate con-juncturală, oportunism gregar), preocupat să înlăture orice ar diminua şansele Operei de a răspunde exigenţelor valorice autentice şi comunicării cu un public cuprinzător.
Geo Șerban – Intalniri cu Marcel Iancu

Marcel Iancu, născut pe 24 mai 1895 la Bucureşti într-o familie înstărită de evrei, a rămas cunoscut în istoria artelor drept co-fondator al Dadaismului şi exponent important al Constructivismului în Europa de Est.
În anii liceului a studiat pictura cu Iosif Iser. Tot atunci, împreună cu Tristan Tzara (Samy Rosenstock) şi Ion Vinea (Ion Iovanaki), a publicat revista Simbol (1912), în care debutează ca grafician.

În 1914 pleacă în Elveţia, să studieze matematica, dar un an mai târziu se hotărăşte să studieze arhitectura cu Karl Moser, secţie pe care a absolvit-o în 1917, la Academia de Politehnică din Zürich.

La Zürich se alatură unui grup de tineri artişti precum Hans Arp, Tzara, Viking Eggeling, Hans Richter, Richard Huellsenbeck, Hugo Ball, soţia acestuia, Emmy Hennings şi participă, în data de 5 februarie 1916 la deschiderea faimosului Cabaret Voltaire – nucleul mişcării dadaiste. Aici frecventează reuniunile artistice ale grupului dada, responsabil fiind cu scenografia şi designul de costum.Read More »Vindecări miraculoase – Marcel Iancu (1895-1984) @ Palatul Suţu