Frudisiac

Lista localurilor pentru nefumători

Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]

Se pare că interzicerea fumatului în spațiile publice devine încet-încet o realitate pentru România. Ne-am bucurat să constatăm că, în ciuda amânărilor și piedicilor puse în calea acestei măsuri, unele dintre localurile noastre preferate au adoptat deja un profil exclusiv nefumător. Așadar, cu toate că  mai avem de așteptat până când se va interzice complet fumatul în toate localurile din București, putem măcar să așteptăm într-un loc fără fum de țigară.

1. Modelier

Din 4 Ianuarie, Modelier a scos fumul de țigară afară: în casa de pe str. Duzilor nr. 12 nu se mai fumează, dar există un spațiu amenajat în curte, dotat cu încălzitor și scrumiere pentru clienții vicioși.

2. Switch.eat

Încă de la sfârșitul anului trecut, burgerii de neuitat de pe str. Horei nr. 34 pot fi savurați cu toate simțurile nealterate, atât în mansardă, cât și în sala de la parter.

3. Acuarela Bufet

A trecut aproape un an de când Acuarela a deschis un nou avanpost, în stilul jucăuș, vintage și plin de culori cu care ne-a obișnuit. Localul de pe strada Gina Patrichi nr. 3 are un meniu din care cu greu poți alege un singur fel și s-a declarat nefumător încă din prima zi.Read More »Lista refugiilor bucureștene pentru nefumători [updated]

Been there, like that, again: Frudisiac

Suntem din nou la Frudisiac, de data aceasta pe terasă care era deja anunțată de Been there, like that: Frudisiac.

Este ferm construită pe piatră cubică, la margini se pot distinge bucăți mai mari, din același material și aceeași culoare cu rol de susținere a întregii construcții. În Berlin am întâlnit peste tot acest mod de a construi. Intuiesc că este foarte durabil.

Read More »Been there, like that, again: Frudisiac

Been there, liked that: Frudisiac

Been there, liked that: Frudisiac Țineți minte 08:00 – 20:00

Keywords: sustenabilitate, barista, inedit, fresh, natural, pasiune, dedicare, nordic, design

Două duminici la rând am încercat să ajung la frudisiac, strada Bitolia numărul 4, în Dorobanți pe o străduță aflat, una ce mi-a reamintit de ce Bucureștiului i se mai spune și Micul Paris. De ce nu am reușit din prima, sau măcar din a doua? Programul este un pic diferit. De pe la 9 dimineața până la 8 seara. Nici 10, nici 11. Este în strânsă legătură cu licorile și preparatele exclusiv gătite pe plită sau la abur de bucătarul cu experienţă în prepararea mâncărurilor europene şi australiene – Ben Veldhuijzen. O senzație inertă se resimte de la prima zărire a localului cu grjă parcă aterizat de pe altă planetă, dotat cu geamuri generoase și o ușă misterioasă care nu lasă mult loc interpretărilor. Odată intrat se resimte prezența cafelei ce se scurge parcă din lemnul aflat pretutindeni în cameră și de după aparatul de făcut cafea apare Alex – baristaul local. Îngrijit și ferm, ilustrează persoana care are multe de povestit, cineva care adoră mereu să învețe și care poartă în minte vaste cunoștințe despre cafea și nu numai. A lucrat și la Rue du Pain, dar a venit aici pentru a da o mână de ajutor localului în evoluția sa. Unul din target-urile sale este migrarea către un consum de calitate a cetățenilor români. Dragostea pentru cunoaștere și plăcerea pentru conversații îl trezesc în fiecare dimineață. Curiozitatea lui Alex pentru cunoaștere se observă imediat. Read More »Been there, liked that: Frudisiac