fashion

Marché de Noël – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor

Marché de Noël  – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor
12 – 13 Decembrie, 11:00-20:00

Pe 12 și 13 decembrie, Târgul cadourilor de designer aniversează 7 ani și se reinventează. Cu un aer proaspăt dar la fel de șarmant, NOËL te așteaptă la Casa Universitarilor, pregătit să te cucerească cu cele mai reușite creații ale designerilor români: bijuterii de autor, obiecte de design, beauty, artă și fashion.

“Structurate în patru categorii (bijuterie de autor, design de obiect, artă și fashion), obiectele produse de designeri și artiști autohtoni sunt unicat sau serie limitată și pornesc de la concepte inedite. Sunt cadouri de Crăciun care creează bucurie, surpriză, plăcere – sunt obiecte care îl conectează pe cel care dăruiește cu cel care primește” spune Dan Pierșinaru, fondatorul conceptului Marché de Noël.Read More »Marché de Noël – Târgul cadourilor de designer @ Casa Universitarilor

City Forest alternativa de weekend! @ Casa Universitarilor

City Forest alternativa de weekend! @ Casa Universitarilor
9-10 Mai

Între 9 și 10 mai 2014, Qwellman Media Production organizează în București o nouă ediție City Forest, eveniment urban care își propune să aducă în prim plan relația om-natură, chiar și în inima unui oraș plin de betoane și mașini. Natura este cea care ne dă energia și resursele pentru a exista, astfel, prin activitățile creative care vor avea loc în mica pădure urbană, ne dorim să deschidem acele ferestre pe care alegem să le ținem închise din cauza ritmului copleșitor impus de societatea în care trăim. Cea de a IV-a ediție se desfășoară la Casa Universitarilor, pe strada Dionisie Lupu.

City Forest este un concept care s-a născut din dorința de a evada, de a fugi de zgomot. Vrem să aducem în prim plan nevoia de natură și frumos. Prin aceste ediții dorim să creăm o comunitate, care să se dezvolte prin artă și muzică, prin conexiune cu natura, prin exprimarea liberă a emoțiilor, gândurilor, dorințelor. City Forest îndeamnă oamenii la relaxare, la socializare, la bun gust, la creație.

În traducere “Pădurea din oraș”, este locul unde reusești să respiri, și la propriu și la figurat. City Forest îmbină nevoia noastră de a fi înconjurați de spații verzi cu nevoia noastră de exprimare.

Tema eventului este #nurespirambetoane
La această ediție ne-am propus să atingem toate categoriile: cei mici vor avea parte de o serie de workshopuri interesante, ateliere de creație și teatru de păpuși alături de Artelier D, pictură pe ceramică cu cei de la Made by You, muzică și dans cu Play Youth, zonă deschisă pentru sport de la Deachatlon. Adulții se vor bucura de shopping în zona cu expozanți handmade și fashion; pentru  părinții care doresc să aibă un copil, pentru mămicile însărcinate și părinții cu copii mici, “Mama Copac”, Andreea Pautov ne împărtășește experiențele ei din perioada sarcinii și după, iar Maria Constantinescu vine cu un workshop de dezvoltare personală prin pictura de mandale.

În cele două zile nu vor lipsi programele artistice. Sâmbătă 9 mai, pentru melomani, membrii Cameratei Regale propun un concert fantastic. Surpriza serii va fi trupa Byron cu un concert acustic, muzica variază de la rock alternativ la jazz, swing și chiar trip-hop. Și cei care ajung la eveniment duminică 10 mai, vor avea parte de un program special. Mariano Castro & Virtual Tango Orquestra vin cu un proiect interesant ce cuprinde un set special de clape (1 pian digital, 2 tastaturi, 1 laptop) care combină sunetele instrumentelor bandoneon, pian, contrabas, vioară, cu cea mai recentă tehnologie de instrumente virtuale (VSTi). Ușor vom trece la dans împreună cu Momo Sanno, dansator și coregraf independent. Acesta ne va spune o poveste, în care putem găsi un ecou al muncii sale și vom intra în contact direct cu opera sa. Ziua se încheie cu un proiect născut din suflet, JAZÚ și video-proiecție Cinty Ionescu, un proiect prin care artiștii conectează publicul la experiențele și emoțiile libere pe care ei le trăiesc.

Cei prezenți vor avea parte de un preview al celui mai nou proiect Qwellman Media Production – “Cartierul de artă”, ce va fi lansat în luna Read More »City Forest alternativa de weekend! @ Casa Universitarilor

V for Vintage @ Casa Universitarilor

  • by igu

V for Vintage @ Casa Universitarilor
8-9 noiembrie, 11:00

Norocul este ceea ce faci din el – acesta este mesajul ediției cu numărul 13 a târgului de design românesc și cultură vintage V for Vintage LUCKY 13. Evenimentul aflat acum sub vraja numarului 13 are loc în weekendul 8 – 9 noiembrie 2014 la Casa Universitarilor (Strada Dionisie Lupu 46) – un conac cu influențe gotice atât de potrivit pentru o poveste cu aer mistic.Read More »V for Vintage @ Casa Universitarilor

Festivalul Urban “Femei pe Mătăsari” @ str. Mătăsari

Festivalul Urban “Femei pe Mătăsari” @ str. Mătăsari
6-8 iunie

Ajuns la a 4-a ediţie, Festivalul “Femei pe Mătăsari” stă, de data aceasta, sub semnul SCHIMBĂRII! Femeia supusă schimbării vs. Femeia dedicată schimbării, totul într-un carousel urban de stări de bine și activități frumoase.
3 zile, o stradă, zeci de proiecte, implicare socială, modă, dans, spectacole de teatru şi o scenă pe care vor urca mulţi artişti îndrăgiţi.
Astfel, în primul weekend din iunie sărbătorim schimbarea împlinită de femeile puternice din jurul nostru: prietene, iubite, surori, mame, soţii. Femei, care au depăşit limite, prejudecăţi, graniţe, realităţi. Femei, pentru care s-au inventat verbele „a deveni” şi „a reuşi”. Femei, care au dat speranţă altor femei.
Cu această ocazie, îndreptăm gânduri sincere şi plecăciuni către cel mai iubit simbol feminin românesc – Maria Tănase.
Pentru ele organizăm, cu admiraţie şi recunoştintă, Festivalul Urban “Femei pe Mătăsari”. Pe ele le aplaudăm timp de trei zile cu invitaţi de seamă.
fb eventRead More »Festivalul Urban “Femei pe Mătăsari” @ str. Mătăsari

Inside Out @ Carol 53

Inside Out @ Carol 53
17-23 mai

Evenimentul Inside Out – din cadrul Romanian Design Week, este organizat de Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM. Un grup de tineri designeri ce și-au propus ca timp de 7 zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut la Bd. Carol nr 53 să fie unul de calitate.

20 MAI ora 20:00
– dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu

21 MAI ora 19:00
– lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh. Daniela Gheorghiu si Arh. Alina Turdean

22 MAI ora 20:00
– concert Clu & Daniel și Sticks&Stones

23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor
– concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială “Dumbrava” pentru un picnic urban unde iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în 5 minute, totul privit printre picături de ploaie pe marginea unei pardoseli acoperită cu apă. În acest context prezintă produse noi de design românesc: banca “POPAS“, perne din beton și tablouri din licheni.

Arh. Alina Turdean și Flori de Menta vin în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența Mixed feelings, food & thought. Flori presate vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra . Arh. Alina Turdean împreună cu arh.Daniela Gheorghiu testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi pe data de 21 mai și expune alături de “Marele Deget Mare” obiect de inspirație tradițională, gulerul “Ielele“.Read More »Inside Out @ Carol 53

Romanian Design Week 2014 anunță designerii din expoziția centrală

Romanian Design Week 2014 anunță designerii din expoziția centrală
16-25 Mai, 19:00


Expoziția centrală Romanian Design Week 2014 (RDW 2014) va prezenta 150 de designeri și peste 350 de lucrări, care ilustrează tema de anul acesta – “Design în spațiul public“.

După click găsești designerii prezenți în expoziția centrală RDW 2014Read More »Romanian Design Week 2014 anunță designerii din expoziția centrală

C.E S/S 14 video


C.E S/S 14 video

Cav Empt (C.E) este labelul lansat în 2012 de Sk8thing și Toby Feltwell.
Grafica creată de Sk8thing a jucat un rol decisiv pentru imaginea și produsele BAPE, Billionaire Boys Club și Ice Cream, Neighborhood, W-Taps, undercover, etc.. Toby Feltwell a lucrat pentru record labelul britanic Mo’Wax, prin care l-a cunoscut pe Nigo, a devenit consultant pentru BAPE și interpret în discuțiile inițiale dintre el și Pharrell Williams.
Filmul prezintă colecția primăvară/vară 2014 iar soundtrack’ul este produs de Actress pentru Cav Empt (C.E).
Read More »C.E S/S 14 video

Cum va arăta NASA Z-2 Spacesuit?

Z-1 Spacesuit, 2012

NASA supune votului public 3 variante de design pentru prototipul următorului costum de astronaut Z-2. Dintre caracteristicile deja implementate în noul costum produs de ILC, în colaborare cu Philadelphia University, interesante sunt prima utilizare a elementelor printate 3D și introducerea conceptului de suit-port cu o structură rigidă în zona toracelui. Cele trei variante pot fi votate până pe 15 aprilie, 2014.Read More »Cum va arăta NASA Z-2 Spacesuit?