Calea Victoriei

Vernisaj Nicolae Comănescu – Ordeful, Mezanplasul și Harneala

  • by xdeath

Vernisajul expoziției artistului Nicolae Comănescu a avut loc pe data de 20 Noiembrie la galeria H’Art Appendix pe de bulevardul Calea Victoriei. Am pătruns în spațiu de expunere iar la scurt timp retinele au fost acoperite de reflexii colorate tomnatic. Din textul realizat de Ioana Marinescu, curatorul expoziției:

În doar câteva zile de la declanșarea situației de urgență, prin mintea lui au trecut o groază de scenarii: acțiune, thriller, horror și cred că totul s-a terminat cu un mare mister.

Expuse alături de pânze, Claudiu Ciprian Popa ne-a arătat si o serie fotografică pe temă. Urmează câteva cadre din seara evenimentului.Read More »Vernisaj Nicolae Comănescu – Ordeful, Mezanplasul și Harneala

Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art

Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art
9 Septembrie, 19:00

Aveam 16 ani și eram în liceu când am obținut primul meu job serios. Lucram la revista Campus, și treceam zilnic pe lângă transformatorul ăsta gri. Nu știam pe-atunci că vizavi e facultatea de arte. Eu mergeam pe-acolo ca să ajung la muncă. Și pe transformatorul ăsta era aproape în fiecare zi câte un sticker. Pe care eu îl dezlipeam cu grație și îl puneam în agenda mea. Strângeam din greu o colecție. Și îmi imaginam cum arată omul ăla care se trezește în fiecare zi înaintea mea și-mi lipește mie acolo un desenache.
M-am prins repede că sunt și alte locuri în oraș. Spre exemplu luam toate coșurile de gunoi la rând. Sau burlanele. Vizavi de Cărturești era iar, un loc super-bun. Când le-am povestit la oameni ce fac, s-au mai apucat vreo două prietene să dezlipească și ele chestii pentru mine. Eram înnebunită. Trebuia să aflu cine sunt oamenii ăștia.
Și-mi fac o strategie: mă duc la petrecere de la Omagiu și încep să întreb și eu în stânga și-n dreapta. Nu trece mult și apare cavalerul artist care-mi sare imediat în cap:
TU EȘTI TU…TA CARE NE DEZLIPEȘTE NOUĂ STICKERELE?!.
Da eu sunt. Da nu-i mișto că fac asta? Adică, eu am grijă de ele și le strâng în agenda mea. Și când mă fac mare o să le arăt la oameni. Și…
– AAAARRGHHHHH!!!!! NU SE POATE SĂ FACI ASTA!!!! LASĂ-LE ACOLO. FĂ-LE O POZĂ!
Dar nu e același lucru… (în 2007 când se petrece afecțiunea, nu aveau fotograf băieții de la Cațavencu, da-păi eu…).
Și apare și celălalt cavaler-artist care zice: – Lasă domne’ fata-n pace. Normal că nu e același lucru. Uite ia de-aici niște stickere de la mine și tu, lasă fata în pace. Și restul e istorie.

Îl cunosc pe Ciubi aka Pisica Pătrată de 10 ani. Read More »Finisaj Pisica Pătrată: Work in Progress @ Galeria H’Art

SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii

SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii
23-25 Aprilie, 20:00

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

Astfel, Primăria Municipiului București organizează, în perioada 23-25 aprilie, prin intermediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, prima ediție a Festivalului Internațional al Luminii, Spotlight.

Festivalul va fi lansat printr-un concert incendiar susținut de Robin and the Backstabbers și Alternosfera pe 23 aprilie, de la ora 20.00, pe Strada Franceză din Centrul Istoric al Bucureștiului.

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformându-se într-o expoziție-gigant, iar spațiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalațiilor interactive și al spectacolelor de lumini.

Pentru a le prezenta bucureștenilor cele mai captivante instalații și a le oferi o experiență unică, ARCUB a lansat la începutul lunii martie un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum. Au fost înscrise aproximativ 30 de proiecte inovatoare ce au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interacțiunea publicului cu lucrarea.

După procesul de jurizare, în cadrul căruia au fost analizate toate proiectele, s-a desemnat instalația câștigătoare: Urban Neon Forest, aparținându-le lui Antonio Păun și Thomas Herrera, studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu‟.

Proiectul câștigător își propune să transpună o simplă plimbare prin Centrul Vechi, pe Str. Lipscani, într-o experiență inedită: o promenadă printr-o „pădure de lumină”. Instalația va fi compusă din 80 de stâlpi de neon, dispuși aleatoriu în fața clădirii Read More »SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii