
urban, proaspăt, comunitate, gourmet, onest, burger, concurs
Îți amintești primul burger pe care l-ai mâncat?
Burgerul aparține unei alte culturi, vine cu fel de fel de bucurii și sosuri. Pasionații pot fi stricți în ceea ce privește metoda de gătire, echilibrul conținutului, calitatea ingredientelor; pe de altă parte, există entuziaști care împing definițiile către extreme.
Nu avem o istorie prea lungă de gustat și gătit burgers, însă curiozitatea și diligența antreprenorilor locali aduce pe mesele noastre tot mai multe alternative la standardul cunoscut, mâncare congelată – încălzită rapid. În meniurile restaurantelor bucureștene am găsit din ce în ce mai multe experimente deconstructing the hamburger. Unele ne-au uimit prin varietatea ingredientelor sau profunzimea aromelor, în altele am simțit mai mult licența artistică decât bucuria gustului.

Am apreciat toate încercările de diversificare a ofertei locale, însă în niciun burger bucureștean nu am găsit atâta devotament pentru cultura hamburgerului înghesuit într-o chiflă, precum o fac cei de la Burger Van.
Citește articolul Ce face un burger să fie bun? pentru a afla răspunsul Burger Van la această întrebare, dar și pentru o perspectivă onestă asupra pieței alimentare din România.
Dacă stai să te gândești, este destul de clar că pentru a pleca la drum cu un food truck într-un teritoriu virgin, fără un model de business, trebuie să fie pasiune pură. Food truck-urile au o cultură interesantă și generează socializare, experimente culinare și Read More »Burger Van – the yummy food truck