been there liked that

Been there liked that: Deschiderea MadPiano

BTLT: Deschiderea Madpiano

Săptămâna trecută s-a deschis un nou magazin de viniluri în București. După o existență online de mai puțin de 2 ani, MadPiano a reușit să facă trecerea de la mediul virtual la cel real și a marcat evenimentul cum se cuvine, cu o inaugurare de 3 zile și 3 nopți.

Povestea MadPiano a început în Februarie 2014, când Bogdan Dumitriu și Bogdan Bălănică au decis să își ducă pasiunea pentru vinyl la un alt nivel și au lansat magazinul online și un pop-up concept store temporar, în cadrul expoziției VIZIONNATURA de la Galeria IX. Legătura cu spațiul alternativ de pe Aviatorilor nr. 9 a fost apoi dublată de o prietenie fructuoasă cu Sonus Discis, iar seria petrecerilor MadPiano a luat treptat amploare, cu invitați precum Vlad Dinu, Charlie, Suciu, Bonbon, Romansoff și Crihan.

MadPiano x Open MindsRead More »Been there liked that: Deschiderea MadPiano

BTLT: Secret Garden: Connecting the dots

  • by

Secret Garden, Guillaume & the Coutu Dumonts

4 Septembrie Anno Domini ☦, Casa Presei Libere își deschide porțile petnru a găzdui o nouă petrecere din seria Secret Garden. Tema serii a fost “Connecting the dots”.  Într-o gradină din înalta cladire construită după normele de rezistență a lui Mussolini, ne așteptau led-uri colorate și vechiul nostru prieten, sistemul audio Funktion-one, la care au cântat Guillaume & the Coutu Dumonts, Cezar, Dan Andrei și Emi.

Grădina puțin înainte de începerea petrecerii… Read More »BTLT: Secret Garden: Connecting the dots

Been there, liked that: Lokal-ul care hrănește sufletul

Azi combatem toxinele. Pe terasă. Unde? Haideți să vedem.

Este Sâmbătă și nu vrem aglomerație. Abia ce cam ieșit din ea după un intens lunivineri… știți și voi doar. Căutăm ceva umbrit. De preferat cu natură, multă, cât mai multă.

O mare de pomi.

Să aibă curte… clar! Și să ne așezăm pe ceva într-atât de comfortabil încât să nu ne mai dorim să ne mai ridicăm de acolo. Parcă nu am vrea să mergem până în pădure pentru a găsi o astfel de oază.

Ce facem?

 

Putem desigur să rămânem în centru Bucureștiului, pe la Piața Romană, nu chiar la nr. 9, dar pe aproape. O pornim la pas lejer în jos. De la Romană înspre Dacia, lăsăm Calea Dorobanților în spate și imediat se creionează în față o stradă lungă, Mihai Eminescu îi spune. Apar pomii, e semn bun. Mai sus pe stânga e o poartă – SERVICE AUTO. Suntem pe jos noi, dar hai totuși să ne dumirim ce se întâmplă înauntru…

feeder @ lokal

aa… aici este Lokal!?

Read More »Been there, liked that: Lokal-ul care hrănește sufletul

Been there, liked that: La Folie

La Folie

Miercurea trecută am petrecut o seară cu adevărat decadentă în Centrul Vechi. Nu, nu a fost vorba de niciun pub crawl, ci de inaugurarea noii locaţii La Folie, care s-a mutat din Piaţa Victoriei pe strada Franceză nr. 13.

Cofetăria La Folie

Schimbarea nu a fost doar de ordin geografic, ci şi de imagine. Arhitecta Raluca Pădurariu şi artistul vizual Andrei Berindan au propus un concept de amenajare mult mai îndrăzneţ şi mai hip, bazat pe stilul scandinav. Read More »Been there, liked that: La Folie

Been there, liked that: Lente & Şotron

Lente şi Şotron

Cu zile atât de senine şi nopţi atât de plăcute, pare că singurele locuri pentru a-ţi petrece timpul sunt terasele, unde poţi lenevi ore în şir în faţa unui pahar răcoritor. Dar cine ar vrea să facă asta? O vară întreagă de absolut nimic pare o perspectivă cel puţin plictisitoare, iar dacă monotonia nu intră nici în planul tău de vacanţă, te sfătuim să îţi găseşti cât mai multe rute alternative spre B-dul Pache Protopopescu nr. 20 – e o adresă la care vei ajunge destul de des.

Welcome

Taraba de Jocuri

Lente şi Taraba de Jocuri îţi propun o cură de relaxare activă. Lente & Şotron este al treilea local din lanţul de restaurante, care păstrează mâncarea delicioasă şi atmosfera visătoare a predecesorilor săi, dar care îi întrece la capitolul spaţiu şi activităţi recreative.Read More »Been there, liked that: Lente & Şotron

Foto: Grădina Sticlarilor

Grădina Sticlarilor

E uşor să te pierzi pe Vasile Lascăr. Nu pentru că ar fi o stradă deosebit de obscură sau de întortocheată, ci pentru că e imposibil să nu fii captivat de eleganţa prăfuită a caselor vechi înghesuite de-a lungul ei şi să nu uiţi ce anume căutai acolo. Din fericire, sâmbăta trecută, când am ajuns la numărul 36, m-au trezit din visare chiotele de veselie ale copiilor care se jucau şi se fugăreau în grădină. M-am întors la realitate doar pentru scurt timp, pentru că imediat am păşit în Grădina Sticlarilor.

Primii paşi

Flori de sticlă

Prin grădinăRead More »Foto: Grădina Sticlarilor

Been there, liked that: Modelier

Been there, liked that: Modelier

Bucureştiul măsoară 228 km² şi totuşi, când telefoanele încep să zbârnâie voios cu apelurile şi mesajele prietenilor dornici de interacţiune socială, răspunsul la întrebarea “Unde ieşim?” se va situa, cu o frecvenţă supărătoare, undeva pe axa Universitate – Romană. Însă pe exploratorii urbani Modelier îi aşteaptă ascuns în zona Iancului, pe strada Duzilor nr. 12, la doi paşi şi o dreapta de U.N.A.T.C.

Modelier

Venind dinspre Inişor, nu se poate să nu remarci peretele inundat de iederă care tronează printre case. Dincolo de frunziş, Read More »Been there, liked that: Modelier

Burger Van – the yummy food truck

Burger Van

urban, proaspăt, comunitate, gourmet, onest, burger, concurs

Îți amintești primul burger pe care l-ai mâncat?

Burgerul aparține unei alte culturi, vine cu fel de fel de bucurii și sosuri. Pasionații pot fi stricți în ceea ce privește metoda de gătire, echilibrul conținutului, calitatea ingredientelor; pe de altă parte, există entuziaști care împing definițiile către extreme.

Nu avem o istorie prea lungă de gustat și gătit burgers, însă curiozitatea și diligența antreprenorilor locali aduce pe mesele noastre tot mai multe alternative la standardul cunoscut, mâncare congelată – încălzită rapid. În meniurile restaurantelor bucureștene am găsit din ce în ce mai multe experimente deconstructing the hamburger. Unele ne-au uimit prin varietatea ingredientelor sau profunzimea aromelor, în altele am simțit mai mult licența artistică decât bucuria gustului.

Burger Van

Am apreciat toate încercările de diversificare a ofertei locale, însă în niciun burger bucureștean nu am găsit atâta devotament pentru cultura hamburgerului înghesuit într-o chiflă, precum o fac cei de la Burger Van.

Citește articolul Ce face un burger să fie bun? pentru a afla răspunsul Burger Van la această întrebare, dar și pentru o perspectivă onestă asupra pieței alimentare din România.

Dacă stai să te gândești, este destul de clar că pentru a pleca la drum cu un food truck într-un teritoriu virgin, fără un model de business, trebuie să fie pasiune pură. Food truck-urile au o cultură interesantă și generează socializare, experimente culinare și Read More »Burger Van – the yummy food truck

Been there, liked that: Street Heroes Summer Swag

  • by


Dragoș Cârlan – flip backside lipslide (Ist place & best trick winner)

Been there, liked that: Street Heroes Summer Swag

Și-a trecut și cea de-a zecea (!) ediție Street Heroes, la care mi-aș fi dorit să stau mai mult, pentru că în cele câteva ore prinse, atmosfera m-a cucerit, m-a relaxat și m-a făcut să mă simt ca un spectator la un film entertaining. Când am ajuns, simțurile mi-au fost copleșite de atâtea activități diferite care se întâmplau în același timp. Muzică și break-danceri pe scenă, tineri jucându-se baschet în lumina caldă a soarelui care pica foarte fotogenic peste Arene, biciclete, role și skate-uri, concursuri și comentatori sportivi, liceeni și veterani într-ale acestor frumoase subculturi.Read More »Been there, liked that: Street Heroes Summer Swag

Been there, liked that: Train Delivery 2014


Diorama din muzeu
Been there, liked that: Train Delivery 2014

Tocmai ce-a trecut a doua ediție Train Delivery, cu soare și ploaie, graffiti și muzică, arte și trenuri, tot evenimentul fiind condimentat de personajele pestrițe ale Gării de Nord. Călătorii aterizau brusc într-o gară vie și veselă, în care announcerele se amestecau cu muzica techno și oamenii își regăseau prieteni în mulțimea plină de fețe familiare.Read More »Been there, liked that: Train Delivery 2014