assamblage

EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

EFEMERIDE || ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE SCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANA

EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ
5 – 6 Decembrie, 11:00-20:00

Efemeri prin sine, eterni prin arta. O poveste despre experiente, conventii, timp si emotii redata prin intermediul bijuteriei contemporane. Acum 5 ani, lua fiinta Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana si, odata cu ea, speranta unui inceput pentru o noua comunitate artistica in Romania. Astazi, o scurta evaluare contureaza o perspectiva promitatoare: peste 300 absolventi, zeci de cursuri, proiecte si expozitii, precum si o crestere dinamica a publicului iubitor de bijuterie contemporana.

Sarbatorim asadar printr-un eveniment cultural de amploare cu expozitie de bijuterie contemporana cu vanzare, degustare de vin, recital de chitara clasica si, nu in ultimul rand, o mult asteptata petrecerea aniversara!Read More »EFEMERIDE: ANIVERSARE 5 ANI ASSAMBLAGE ȘCOALA DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ @INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

Taboo Exhibition – Expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană @ Galateca

  • byTaboo Exhibition – Expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană @ Galateca
15, 16 noiembrie, 11:00

Într-o perioada mai plină de contrarii ca niciodată, o întrebare se ridică spre a fi discutată – Mai există tabuuri în societatea contemporană? Bijuteria vine să răspundă la această întrebare printr-o expoziție inedită, în care 24 designeri își vor exprima opiniile prin intermediul obiectelor create de ei.

Bijuteriile realizate de designeri incită la redescoperirea sau analiza unor elemente sacre, interzise, ascunse, a unor superstiții și stereotipuri culturale, ritualuri, practici și credințe sociale. Obiecte își părăsesc simplul rol estetic sau decorativ și devin argumente vizuale.Read More »Taboo Exhibition – Expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană @ Galateca

feeder insider w/ David Sandu [ro]

  • by

feeder insider w/ David Sandu [ro]

Bijuteria de autor n-ar fi avut aceeași vizibilitate și relevanță în România dacă nu era David Sandu. Au trecut 27 de ani de când creează mici opere de artă în forma bijuteriilor, și 4 ani de când a deschis Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage, un loc în care creativii pot învăța tehnica necesară pentru a-și exprima ideile, funcționând ca ghid pentru cei ce vor să practice această meserie. Pe 1 și 2 noiembrie va fi la Târgul de Bijuterie Contemporană Autor, unde ne va povesti mai multe despre școala sa și arta bijuteriei. Până atunci, am vorbit cu el tot felul de lucruri în insider-ul de săptămâna aceasta.

Read More »feeder insider w/ David Sandu [ro]