arcen

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

Zoom pe Zambaccian - Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian

Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian
12 – 13 Decembrie, 11:00-18:00

ARCEN, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, organizează sâmbătă, 12 decembrie și duminică, 13 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, evenimentul „Zoom pe Zambaccian – Vizită interactivă la Muzeul Zambaccian”.

ARCEN şi MNAR propun un traseu inedit prin Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21A), realizat cu ajutorul unei broșuri care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu. De la aspecte legate de tehnica picturală, la detalii despre viziunile artistice sau despre viața pictorilor prezenți în Muzeul Zambaccian, vizitatorul va afla într-un mod interactiv informații esențiale pentru aprofundarea experienței muzeale.Read More »Zoom pe Zambaccian: Vizită interactivă @ Muzeul Zambaccian

Been there, liked that: Summer Well 2015

Summer Well 2015

Cele mai grele dimineţi sunt când rămâi fără cafea şi trebuie să dai o fugă la magazin fiind încă adormit – mai ales dacă pe drum reuşeşti să te şi loveşti de un trecător nevinovat. Când însă trecătorul are la mână o brăţară Summer Well, dimineaţa ta este salvată instantaneu: valul de amintiri plăcute şterge orice urmă de oboseală sau de supărare. Cu atâtea experienţe aparte pregătite de organizatori şi de artişti deopotrivă, nu e de mirare că un weekend pe domeniul Ştirbey e urmat de o perioadă obligatorie de reajustare la viaţa de zi cu zi.

Podul

Baloane de săpun

Magia Summer Well începe cu primul pas făcut pe aleile umbrite ale domeniului, unul dintre cele mai frumoase şi mai bine păstrate domenii boiereşti din aproprierea capitalei. Chiar şi o simplă plimbare pe malul lacului sau printre copacii seculari te poate scoate din ritmul cotidian, însă membrii A.R.C.E.N. au avut grijă să pregătească un tur special, nu doar pe cărările şerpuitoare ale domeniului, ci şi prin istoria sa fastuoasă. Iar pentru o radiografie completă a sfârşitului de secol XIX, aveai nevoie doar de puţin curaj şi o vizită la centrul de echitaţie.
Read More »Been there, liked that: Summer Well 2015

UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană 16-21 iunie @ Bulevardul Unirii

Urbanfest

UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană @ Bulevardul Unirii
16-21 Iunie

Ediția 2015 a UrbanFest are tema BlueGreen București – Râuri în orașe smart și se desfășoară în perioada 16 – 21 iunie 2015, pe Dâmbovița (între Grozăvești și Parcul Natural Văcărești). Evenimentul își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană, în contextul politicii europene de dezvoltare regionale.

Festivalul include o conferință pe tema mobilității, o conferință pe tema rolului râurilor în orașele smart consultări publice cu privire la rolul Dâmboviței în București, un târg de proiecte de dezvoltare urbană, dezbateri privind dezvoltarea orașelor smart, tură de bicicletă care promovează mobilitatea urbană, ateliere de activare urbană și de înțelegere a arhitecturii și urbanismului, plimbări în ambarcațiunile cu vâsle (row-show) și concerte.Read More »UrbanFest – Festival de dezvoltare urbană 16-21 iunie @ Bulevardul Unirii