feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

← Back to Events

Muzeul Țăranului Român

021 317 96 61||http://www.muzeultaranuluiroman.ro
Muzeul Țăranului Român Romanian peasant museum

Last updated on April 22nd, 2019 at 12:12 am

Muzeul Țăranului Român, numit nu întâmplător astfel, este despre imaginea ţăranului şi a universului său. Este în căutarea unui ţăran complet, care poate fi cunoscut numai prin priviri succesive, fiecare dintre ele asumându-și o perspectivă fragmentară. Muzeografia adecvată acestei opțiuni nu poate fi decât o muzeografie a căutării, o muzeografie pâlpâitoare care renaște cu fiecare gest, opunându-se la tot ce riscă să devină rutină, procedeu, clișeu, rețetă.
Pe de altă parte, MȚR încearcă să creeze o muzeografie proaspătă, eliberată de poncife și mode muzeale, simplă, suplă şi discretă, dar în care primează respectul pentru obiectele ţărăneşti şi pentru nobleţea lumii din care provin.
În altă ordine de idei, deoarece există persoane care folosesc cuvinte vulgare ori injurii în comentariile postărilor noastre, vă informăm că ne rezervăm dreptul de a le șterge fără drept de apel.
Muzeul Țăranului militează pentru un limbaj decent și argumentat.
  • There were no results found.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account