Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur

Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur

Viata privata si practici sociale in Epoca de Aur

Producător: Postmodernism Museum
curator: Cosmin Nasui
cercetător istoric: Cristian Vasile
manager proiect: Oana Ionita Nasui
expoziție deschisă la Muzeul Minovici București: 1-31.08.2018
miercuri-dumincă 10.00-18.00
expoziție nerecomandată publicului sub 18 ani
Petrecere omagiala: 23 august, 2018, de la ora 16.00

-lucrările de artă provin din colecția George Serban și materialele de arhivă din colecția Nasui Collection & Gallery

Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Societatea de Avocati Șerban și Asociații, Muzeul Municipiului București – Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul Cineastului

Cercetarea și expoziția reprezentării erotismului și sexualității în cultura vizuală din perioada comunistă a Epocii de Aur marcată de politicile lui Nicolae Ceaușescu, explorează bogatul dialog vizual între multiple aspecte precum: putere, politica pronatalista, familie, tabuuri, permisivitate, cenzură, ilegalitate, plăceri intime și libertăți. Cercetarea urmărește contextul artistic în legătură cu câteva tipuri de fenomene sociale și politici publice precum cele ale politicilor demografice ale pro-natalității și fertilității.

Proiectul „Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur” face referire la mai multe tipologii de erotism și viață privată din România. În epoca Ceaușescu au existat schimbări majore în România, modelul familiei monogame, copii nedoriți din orfelinate, combaterea prostituției, explozia chiuretajelor, repunerea în discuție a drepturilor femeii și a egalității sociale, explozia demografică a generației „decrețeilor”.

Astfel, termenii de erotism și sexualitate rămân în continuare conectați cu componente dificile a vieții private și sociale.

Proiectul de față abordează îndrăzneț un segment important, și rămas sensibil, din istoria românească recentă, perioada comunistă din timpul lui Nicolae Ceaușescu, lansând o cercetare curatorială ce urmărește practici sociale și manifestări de viață culturală, cu accent pe mediul urban, la nivel național.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)