feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ulrich Drechsler’s Liminal Zone – București –

Tue, 26 Feb 2019 ⏐7:30 pm - Wed, 27 Feb 2019 ⏐8:30 pm

Afis Ulrich Drechsler Liminal Zone 2019

Ulrich Drechsler’s Liminal Zone

Jazz de colecție la București

Liminal Zone, un proiect fabulos al maestrului austriac al saxofonului, Ulrich Drechsler, este adus la București, direct de pe scena faimoasei Musik Verein din Viena, de către Jazz Fan Rising și Forumul Austriac București. Concertul va avea loc pe 26 februarie, la ora 19.00, la Sala “Elvire Popesco” a Institutului Francez din București (Bd Dacia, nr.77).

În Liminal Zone totul este posibil. Vocea radiantă a lui Özlem Bulut, soprana de coloratură turcă cu rădăcini kurde, se va strecura până în profunzimile sufletului oricărui ascultător. Ea se împleteşte cu sunetul plin și elegant al unui trio magnific: basul lui Oliver Steger, percuțiile lui Raphael Keuschnigg, strălucitor prin pasiune și creativitate, şi pasajele de virtuozitate ale pianistului iranian Amir Ahmadi.

Saxofonist și clarinetist, Ulrich Drechsler este un muzician greu de pus intr-o anumită categorie. Într-o permanentă căutare de noi frontiere de depăşit şi de noi teritorii de explorat, el are o vivacitate și o poftă de varietate stilistică similară, poate, doar cu cea a lui Bugge Wesseltoft.

“Mi-au trebuit mai mult de zece ani ca sa înțeleg că jazz-ul singur este prea puțin pentru mine. Și am început să caut noi surse de inspirație, să îmi schimb stilul pentru a exersa, compune și asculta muzică cu focus pe două componente simple – sunet și emoție.”

În urma unei astfel de efervescente căutări s-a născut Liminal Zone – noul său proiect. “Liminal Zone este ideea mea despre jazz” – ne mărturisește Ulrich.

“Libertatea impovizației, claritatea și disciplina muzicii clasice, intensitatea și emoția muzicii sufi persane, minimalismul și senzația de spațiu din folclorul scandinav, și multe altele.”

Ulrich Drechsler este german de origine și vienez prin adopție, din 1998. S-a afirmat rapid drept unul dintre cei mai străluciți muzicieni și compozitori din Austria, cu o agendă internațională foarte încărcată. Primul său proiect, Café Drechsler Band, a fost publicat imediat de Universal Music Austria și a evoluat spre o serie de 4 albume mixând jazz cu electronica și dance. Un alt proiect – Drechsler – explorând nu-jazz, a făcut istorie, ca şi cel alături de Tord Gustavsen și al său Ulrich Dreschler Quartet. Iubitorii de jazz din Romania i-au savurat deja virtuozitatea la Jazz la Bran în 1996 (cu Stefano Battaglia) si la Jazz in Church (alături de Peter Cech).

Concertul a fost înregistrat nu mai departe de data de 16 ianuarie a acestui an și este în curs de apariție la Universal Music.

Bilete – https://bit.ly/2Xd7Mtf

Informaţii în timp real – https://www.facebook.com/events/666668773735600/

IMPORTANT! Concertul de la Bucureşti va fi urmat de un masterclass oferit de Ulrich Drechsler, „Redescoperirea intuiţiei”, care va avea loc pe 27 februarie, între orele 10.30 şi 12.30, la Sala „Elvire Popesco” a Institutului Francez din București (Bd Dacia, nr.77). Masterclass-ul este deschis artiștilor din orice domeniu.

Ulrich Drechsler va vorbi despre dezvoltarea unei identităţi artistice puternice prin înţelegerea şi utilizarea calităţilor individuale.

Artiştii interesaţi să participe la acest masterclass sunt rugaţi să se înscrie folosind formularul https://goo.gl/forms/D7LZ7NgD8MeGVKUm1 sau trimiţând un mesaj la adresa ciprian.moga@jazzfanrising.ro.

Mai multe informaţii – https://www.facebook.com/events/647570709023862/

Organizator: Fundația Jazz Festivals & Events, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac Bucureşti

Details

Start:
Tue, 26 Feb 2019 ⏐7:30 pm
End:
Wed, 27 Feb 2019 ⏐8:30 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/666668773735600/

Organizer

Jazz Fan Rising
Website:
http://www.jazzfanrising.ro/

Venue

Cinema Elvire Popesco
Cinema Elvira Popescu, Bulevardul Dacia, nr 77
Bucuresti, 020051 Romania
+ Google Map
Website:
www.elvirepopesco.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event