Uite CoBrA, nu e cobra!

Uite CoBrA, nu e cobra!

Uite CoBrA, nu e cobra!

Duminică, 20 ianuarie, organizăm ultimul atelier “Uite CoBrA, nu e cobra!”, adresat de această dată copiilor de 9-12 ani. Atelierul va avea loc în cadrul Expoziția de artă grafică „Cobra et Cie”, iar copiii vor participa la activități împreună cu părinții lor.

Vom face cunoștință cu un grup de graficieni din gruparea CoBrA, care s-au jucat cu semnele pictate și cu cele scrise, dobândind noi libertăți ale expresiei artistice. Vom afla ce este o logogramă, cum să faci o lucrare artistică la două, la patru sau la douăzeci de mâini. O să avem ocazia de a ne testa și abilitățile de ”îmblânzitori de cobre”, lăsându-ne purtați pe aripile și… sâsâielile imaginației. Iar până la final vom ajunge să deseno-scriem cum nici cu gândul nu gândeam!

Organizată în cadrul Programului de cooperare dintre Valonia – Bruxelles şi România, expoziția “Cobra et Cie” cuprinde o selecție reprezentativă de lucrări de artă grafică din colecția Centre de la Gravure et de l’Image imprimée de la Communauté française.
CoBrA a fost întemeiată la Paris în 1948 de un grup de artşti din Europa de Nord: trei olandezi – Karel Appel, Constant şi Corneille; doi belgieni – Christian Dotremont şi Joseph Noiret; şi un danez – Asger Jorn. Numele grupării a rezultat din combinarea iniţialelor celor trei capitale nordice – Copenhaga, Bruxelles şi Amsterdam – de unde proveneau artiştii fondatori. Mişcare sensibilă la poezie, la creaţiile cinematografice, artele populare şi primitive, la nostalgia copilăriei, Cobra a fost creuzetul în care s-a elaborat o artă liberă, spontană, expresionistă, lirică şi cromatică.
Printre operele expuse la București se numără lucrări semnate de Pierre Alechinsky, Karel Appel, Constant și Corneille, dar și lucrări realizate la patru mâini de Karel Appel & Christian Dotremont, Pierre Alechinsky & Carl-Henning Pedersen sau Joseph Noiret & Serge Vandercam.

Taxă: 15 lei/participant
Durată: 2h
Locurile sunt limitate, înscriere prin e-mail la adresa: familii@art.museum.ro

Leave a reply (we review all comments)