feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ubikubi Young Designers Award – Ediția a III-a

Fri, 12 Oct 2018 - Sun, 27 Jan 2019

Ubikubi Young Designers Award – Ediția a III-a

Ubikubi Young Designers Award – Ediția a III-a

Ubikubi dă startul înscrierilor pentru concursul anual de design de produs Ubikubi Young Designers Award, un proiect inspirat de UniCredit Bank. Aflată deja la a treia ediție, competiția este o oportunitate de lansare pentru studenți, tineri designeri și arhitecți care doresc să își transforme ideile în obiecte concrete, destinate publicului larg din țară și din străinătate.

Pasionații de design pot înscrie în concurs orice proiect de design de mobilier, corpuri de iluminat sau accesorii pentru casă și birou. Creativii sunt încurajați să exploreze materiale naturale și tehnologii de producție ușor accesibile, documentând cât mai bine obiectele propuse din punct de vedere al funcționalității, esteticii, fezabilității, dar și din prisma relevanței pe piața actuală de home&decor.

,,Cu ajutorul partenerilor și prietenilor noștri de la UniCredit Bank, reușim să ajungem la UYDA 3. Ediția anterioară ne-a dat câștigători cu proiecte mai mature. Pentru noi, demersul este greu și solicitant, prototiparea și producerea și mai și. Dar eu sunt hotărât să continuăm și sper să vedem la fel de mult entuziasm în rândul tinerilor, iar  propunerile lor să fie ancorate în dorința creării acelei identități mature și originale pe care noi, ca popor, în aceste vremuri, o căutăm, dar nu o identificăm.

În continuare, punerea proiectelor  în practică reprezintă un proces destul de dificil la noi în țară. Cu toate acestea, fiecare din câștigători a dobândit, zic eu, foarte multă experiență despre ce înseamnă încercarea de punere în producție a unui obiect de design. Dincolo de frumusețea organizării unui concurs există și pragmatismul de după, ancorat în realitățile contextuale în care ne desfășurăm activitatea și de care participanții ar trebui să țină cont atunci când <<desenează>> propunerea de participare la UYDA 3.” –  Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi

Planșele de prezentare ale proiectelor înscrise în ediția a doua a concursului și prototipurile obiectelor câștigătoare vor putea fi vizionate în perioada 26-28 octombrie la ZAIN Design Festival, în cadrul expoziției Ubikubi Young Designers Award de la Cinema ARTA Cluj. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/415828615615837/

Premii:

Premiile oferite câștigătorilor sunt: 1500 € pentru locul întâi, 750 € pentru locul doi, 500 € pentru locul trei și 250 € pentru Premiul Special. Proiectele câștigătoare vor fi prototipate și expuse în cadrul expoziției din cadrul Romanian Design Week 2019.

Calendar și deadline-uri importante:

Etapa de aplicare: 12 octombrie 2018 – 27 ianuarie 2019

Etapa de jurizare: 30 ianuarie – 6 februarie 2019

Anunțarea câștigătorilor: 7 februarie 2019

Etapa de dezvoltare și prototipare: 10 februarie – 10 mai 2019

Decernarea premiilor și expoziție: Romanian Design Week 2019

Brief de creație și regulament concurs: https://uyda.ubikubi.ro/


Details

Start:
Fri, 12 Oct 2018
End:
Sun, 27 Jan
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
Website:
https://uyda.ubikubi.ro/

Organizer

Ubikubi
Website:
http://ubikubi.com

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account