Țuhaus

Țuhaus

Țuhaus

Spectacolul ”Țuhaus” prezintă povestea lui Vlad Bălteanu, un bărbat care a petrecut aproape cinci ani în mai multe penitenciare din România și care a câștigat la CEDO după ce a dat statul în judecată pentru condițiile improprii de detenție. Vlad îți joacă propria poveste și arată cum a ajuns după gratii, cum a înțeles el realitatea și cum a învățat dreptul pentru a se putea apăra.

”Țuhaus” este și o invitație de a reflecta asupra felului în care criminalizarea, vina și pedepsirea sunt înțelese și operate de către societatea contemporană.

2017 marchează trecerea a 20 de ani de la cele mai masive proteste din sistemul penitenciar românesc, în care 3000 de persoane încarcerate au refuzat hrana și au contestat condițiile de detenție. Astăzi revendicările sunt similare, iar printre cele mai multe condamnări la CEDO ale României se regăsește, constant, problema condițiilor de detenție. La începutul anului, odată cu dezbaterea pe tema corupției, problemele sistemului penitenciar au devenit din nou un subiect de actualitate servind unui ping-pong politic și traducându-se în „societatea civilă” printr-o și mai accentuată tabuizare a vieții de după gratii. Astăzi peste 23.000 de oameni sunt închiși într-unul dintre cele 44 de penitenciare din România.

ECHIPA ȚUHAUS:
Vlad Bălteanu
Mișa Dumitriu
Alex Horghidan
Andrada Lăutaru
Lorand Maxim
Alexandru Potocean
Andrei Șerban
Alexandra Voivozeanu

Țuhaus – Teatru documentar privind condițiile locative în penitenciar este un proiect produs de Asociația Reciproca și coprodus de Asociația ADO și MACAZ Teatru Bar Coop.

*Acest spectacol conține scene care pot afecta emoțional. +14

INTRARE LIBERĂ
Rezervări: https://goo.gl/forms/eP75QAHbyBxOd3Un2

Spectacolul face parte din programul ”IAR – Istorii Alternative în România”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)