feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

Thu, 10 Aug 2017 - Sun, 13 Aug 2017

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

Luna august aduce la Centrul de Interes o serie de trei noi expoziții de artă, în spațiile: BARIL, CAMERA și SABOT. Vernisajul expozițiilor are loc joi, 10 august 2017, de la ora 19:00, la Centrul de Interes de pe strada Fabricii de Chibrituri, nr. 9, etaj 4. În plus, publicul clujean are ocazia să viziteze atelierul artistului în rezidență, Espen Cook, invitat la Cluj să genereze lucrări noi, ce urmează să fie expuse în toamnă la BAZIS Project Space. Galeriile pot fi vizitate în perioada 15 august – 30 septembrie 2017, de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 19:00. La SPAȚIU INTACT se prelungește expoziția ”Voilà, c’est tout” a artistei Valérie Mréjen, iar la BAZIS Contemporary pot fi văzute lucrări ale artistului Zsolt Berszán. Accesul este gratuit!

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

Un Flamingo, o Cămilă și o Bufniță pășesc în galeria SABOT

Lucrările tânărului artist britanic, Joe Fletcher Orr, vor fi expuse pentru prima dată în România, la galeria SABOT. Expoziția ”Un Flamingo, o Cămilă și o Bufniță pășesc într-o Galerie…” este, deopotrivă o întâlnire neașteptată cu animalele lui Picasso și răspuns la întrebarea: ”Cum poate fi utilizat umorul britanic pentru a submina autoritatea operei de artă?”. Celebrele desene dintr-o linie vor deveni sculpturi, vor fi așezate într-un spațiu neobișnuit și vor prinde culoare – culoarea automobilelor Citroën Xsara Picasso.

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

Expoziție etapizată și interactivă, la spațiul CAMERA

Expoziție etapizată și interactivă, la spațiul CAMERA ”Anything Can Be_A Car”, cu lucrări semnate de artistul belgian Karel Verhoeven, va putea fi vizitată în spațiul artist-run CAMERA. Expoziția nu este una statică, ci un proces etapizat și interactiv, cu o existență fluidă. În prima etapă, 10 – 13 august, vor fi expuse picturi realizate pe baza unor fotografii care înfățișează obiecte prin care oameni din mai multe țări și-au marcat locuri de parcare ”rezervate” în spațiul public. În cadrul celei de-a doua etape, 13 august – 24 septembrie, va fi expusă o pictură murală: 100 de imagini de arhivă care înfățișează marcajele locurilor de parcare.

3 noi expoziții vor fi vernisate în 10 august, la Centrul de Interes!

”Unfair Show”, primul solo show al Cristinei Garrido, la BARIL

BARIL prezintă lucrări semnate de Cristina Garrido, în prima expoziție individuală la Cluj: ”Unfair Show”, curatoriată de Francesco Giaveri. Colaborarea dintre galeria clujeană și artista de origine spaniolă a început în decembrie 2016, atunci când Cristina Garrido a fost artist în rezidență la BARIL.

Espen Cook, artist în rezidență @ Centrul de Interes

Artistul norvegian stabilit în Hong Kong, Espen Cook, aflat pentru prima dată în România, a intrat în contact cu scena de artă clujeană printr-un program de rezidență susținut de Centrul de Interes. Așa cum singur declară, unul dintre primele lucruri pe care le-a experimentat de când a ajuns în Cluj e ”un soi de libertate”. Recunoaște că la Cluj a devenit foarte productiv și a întâlnit artiști ale căror lucrări de artă l-au inspirat. ”La Cluj, lucrez zilnic în atelierul meu de la Centrul de Interes, în timp ce în ultimii 4 ani am lucrat predominant în apartamentele în care am locuit la Hong Kong”, susține Espen Cook.

 

Details

Start:
Thu, 10 Aug 2017
End:
Sun, 13 Aug 2017
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , ,
https://www.facebook.com/centruldeinteres/

Venue

Cluj-Napoca
Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.