Spectacole, artist talk-uri și ateliere de dans – Too Good Not to Show It

Spectacole, artist talk-uri și ateliere de dans online/ Too Good Not to Show It

Asociația Developing Art organizează în toamna anului 2020 un turneu dedicat dansului contemporan, reconfigurat în online.

În parteneriat cu Centrul Cultural Reduta Brașov vom prezenta, în zilele de 2, 3, 4 octombrie două spectacole de dans contemporan și vom susține un atelier de dans, pe ZOOM. Apoi, între 15 și 20 octombrie, vă invităm să participați live, tot pe ZOOM, la performance-ul Nu o lua personal.

Pentru vizualizarea spectacolelor online, pentru înscrierea la atelierele de dans contemporan și pentru a va rezerva locurile la performance-ul one on one gasiti detalii aici: https://eventbook.ro/program/too-good-not-to-show-it

Programul turneului online Too Good Not To Show It, în luna octombrie, este următorul:

 

2 octombrie, ora 20.00

37 minutes of make believe

Coregraf şi interpret: Andreea Novac

Spectacol creat în cadrul proiectului Fondul Colectiv de Creație realizat de Asociația Colectiv A Cluj Napoca în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

Co-finanțat AFCN

37 minutes of make believe se foloseşte de cuvânt şi mişcare pentru a crea premisele unei întâlniri între imaginaţia performerului şi cea a publicului. Piesa propune un interplay între cuvânt şi interpretare, între mişcare şi materializare, între ceea ce este şi ceea ce ar putea fi. Ceea ce rezultă este un spectacol în strânsă legatură cu dorinţa fiecăruia de percepe, a-şi aminti şi imagina.

A fost prezentat în cadrul Temps d’Images Cluj Napoca, Sezonul Francez la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Festivalul Like CNDB, stagiunea CNDB, Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative, ediția pilot şi la Teatru FIX Iaşi, Teatrul German de Stat Timișoara.

 

3 octombrie, ora 12.00

Corpul senzorial /Atelier de dans contemporan online

Condus de Irina Marinescu și Alina Ușurelu

Alina Ușurelu și Irina Marinescu vă invită la un atelier de explorare a senzațiilor prin mișcare. Ce se întamplă când proiectezi imaginația în corp? Cum ți se mișcă corpul atunci când îți imaginezi că ești înauntrul unui balon sau când toate celulele tale se transformă în flori de păpădie? În cele două ore vom explora o conștientizare activă a corpului, exerciții de conectare cu solul, echilibru și energizare a corpului, apoi vom descoperi posibilitați de traversare și ocupare a spațiului cu diverse calități de mișcare dictate de propria noastră imaginație.

Atelierul are loc sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 12.00, pe ZOOM. Durata 2 ore. Participarea se face prin achitarea taxei de participare de 25 ron. După înscriere, participanții vor primi un mail de confirmare, care va conține invitația ZOOM.

 

4 octombrie, ora 20.00

A truth, a lie and a list of possibilities

Concept: Andreea Novac

Coregrafie şi interpretare: Andreea Belu, Cristina Lilienfeld, Andreea Novac

Sound Design: Florin Ciocan

Light Design: Alexandros Raptis

Costume: Sabina Suru

O producție Developing Art

Co-finanțat AFCN

A truth, a lie and a list of possibilities face parte din trilogia Beauty – Disgust –  Utopia şi este spectacolul cu care coregrafa Andreea Novac încearcă să îşi clarifice atitudinea faţă de controversata tema a frumuseţii. Intrebarea pe care o adresează spectacolul se leaga mai ales de felul în care este produsă şi folosită frumuseţea, înţeleasă aici ca experienţă de comunicare, dezgolită de promisiuni estetice, o experienţă care se întâmplă spontan, continuu şi care, cel puţin teoretic, produce o alterare (temporară sau permanentă) a subiectului şi obiectului.

A truth, a lie and a list of possibilities îşi propune să creeze un spaţiu al reflecţiei şi reconsiderării, să deschidă apetitul pentru nuanţe, să ofere diferite grade ale unei proprietăţi instabile.

“Nu tratez frumusețea ca pe un obiect sau ca pe o calitate estetică, ci mai degrabă o înțeleg ca pe o interacțiune particulară între spectator și performer, ce implică un transfer de putere; o experiență transformatoare, mereu instabilă, subjugantă și eliberatoare în același timp.” Andreea Novac

Spectacolul a fost prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fabrica de Pensule Cluj Napoca, Teatrul FIX Iaşi și Visssual Brașov.

 

15 – 20 octombrie 2020

Performance on ZOOM /one on one/ orele 18.00, 19.00, 20.00

Nu o lua personal

Concept și interpretare: Irina Marinescu

Scenografie: Alexandra Panaite

Visuals: EZA – Alina Ușurelu

Muzica: Alexandros Raptis

Sound design & interaction design: Ștefan Damian

Producție: Laura Trocan

Design grafic: Cristina Benescu

 

Un proiect produs de Asociația Developing Art

Zilnic trecem printr-o serie de emoții, mai mult sau mai puțin nuanțate – bucurie, frică, tristețe, mânie, surpriză, dezgust – stări ale corpului, așa cum le percepem mental.  Dar ce facem cu ele, într-o lume în care suntem îndemnați să despărțim rațiunea de afect? Cât de mult ne negăm emoțiile în încercarea de a păstra echilibrul în situații stresante, într-un mediu tehnologizat, în continuă și rapidă schimbare? Ce ecou au în corpul nostru experiențele de zi cu zi, ce alegem să păstrăm din ceea ce trăim, ce ignorăm și ce exprimăm?

„Nu o lua personal” este un o invitație într-un spațiu în care emoția devine mișcare, sunet, culoare. Separat și împreună, propunerile celor cinci artiști care colaborează în proiect,  antrenează imaginația și corpul într-o experiență imersivă care își propune să ofere perspective despre somatizare. Fiecare propunere are o consecință imediată, dar nu o lua personal.

Prezentat într-o primă variantă work in progress în cadrul unei rezidențe artistice oferite de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, în luna mai 2019, “Nu o lua personal” a avut premiera la Centrul Național al Dansului București și a fost prezentat ulterior la Muzeul Național de Artă Contemporană.

 

Too Good Not To Show It este produs de Asociația Developing Art

 

Parteneri: Centrul Cultural Reduta Brașov, Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Teatrul Andrei Mureșanu Sfântu Gheorghe

Parteneri media: Modernism.ro, Feeder.ro, Gala Societății Civile

 

Co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)