CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Teracota, mon amour! la NAG

Fri, 6 Oct 2017 ⏐12:00 am - Mon, 6 Nov 2017 ⏐12:00 am

Teracota, mon amour! la NAG

Vineri, 6 octombrie, la Noaptea Albă a Galeriilor 2017-White Night of the Art Galleries, Imbold Pop Up Gallery aduce la Acuarela o expoziție de cahle pictate manufacturate în ultima fabrică de sobe manuale din Transilvania. 

Vineri, 6 octombrie, la Noaptea Albă a Galeriilor 2017-White Night of the Art Galleries, Imbold Pop Up Gallery aduce la Acuarela o expoziție de cahle pictate manufacturate în ultima fabrică de sobe manuale din Transilvania. 

Expoziția este curatoriată de Alexu Toader, un tânăr art director care a renunțat la claxoanele din București pentru ciripiturile și viața domoală a satului Viscri, Brașov. „Teracota, mon amour!” este o colaborare între Asociația Imbold și Teracota Mediaș. 

Alături de piesele ceramice, „Teracota, mon amour!” expune și o sobă mobilă cu cahle pictate, lipită cu pământ galben și montată de unul dintre sobarii de la Teracota.

Expoziția va fi disponibilă în București în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie, urmând a fi relocată în Mediaș și Sibiu.

Fabrica de teracotă din Mediaş a fost înfiinţată în anul 1906 şi avea 25 de muncitori.

După 110 ani, fabrica are aproximativ același număr de angajati si produce cahle manuale folosind aceleași tehnici și materiale ca în 1906. Fiecare cahlă este turnată, finisată, glazurată și pictată manual.

În arhiva fabricii este adunată o colecție amplă de cahle și mulaje de cahle transilvănene, inclusiv reproduceri după sobe rare de la Muzeul Astra din Sibiu.

O parte dintre acestea vor fi turnate, pictate și expuse la București în cadrul unei expoziții itinerante, lansată cu ocazia NAG 2017 la București.

                       

La eveniment va fi prezenta o parte din mica echipă a fabricii, inclusiv tânăra sculptoriță Costescu Nicoleta Iulia, absolventă a Universității Națională de Arte din București.

**Titlul expoziției este ales de Adrian Popescu, om de presă și de marketing și iubitor de cahle pictate.

Parteneri: Viscri 32, Radio Guerrilla, Feeder.ro, Modernism.ro

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

Details

Start:
Fri, 6 Oct 2017 ⏐12:00 am
End:
Mon, 6 Nov 2017 ⏐12:00 am
Event Categories:
art, ceramics, culture, exhibition, Sibiu, social
Event Tags:
arta, ceramics, cuimbold, galeria imbold, imbold, nag, transilvania

Organizer

Acuarela

Venue

Cuimbold
Str. Polona, nr. 40
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.