feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatrul migrează online, cu povești despre migrația familiilor din rural

Thu, 15 Oct 2020 6:00 pm 11:59 pm

Teatrul migrează online, cu povești despre migrația familiilor din rural

În ultimele două luni, o echipă de artişti din Bucureşti și Cluj s-au întâlnit la repetiții pregătind un spectacol bazat pe poveşti reale despre familii din mediul rural. Toamna trecută Petro Ionescu (dramaturgă) şi Raul Coldea (regizor) au mers în turneu în mai multe oraşe cu spectacolul-lectură Celule de bază, creat în urma rezidenței lor artistice în Telciu, Bistriţa-Năsăud. Acum, textul a fost pus în scenă și urmează să fie vizionat în cadrul unui turneu virtual care vizează publicuri din mai multe oraşe.

„În 2019 aveam planuri mari: ne propusesem să jucăm spectacolul Celule de bază la Cluj, Bârlad, Piatra Neamț, Telciu şi București, însă pandemia COVID-19 ne-a tăiat un pic avântul. Pentru că ne dorim în continuare să ajungem la publicurile din aceste comunități, dar vrem şi să fim cu toţii în siguranţă, am decis cu echipa să facem un turneu virtual”, spune Laura Trocan – coordonatoarea proiectului.  

Turneul virtual începe în luna octombrie. Spectacolul este filmat şi montat într-un format special pentru mediul online şi va fi accesibil public, în mod gratuit, în cadrul celor 5 evenimente online care vor fi realizate şi promovate cu sprijinul partenerilor locali: Primăria Telciu, Teatrul V. I. Popa și Asociația Constantin Hamangiu (Bârlad), Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Centrul de Teatru Educațional Replika (Bucureşti) și Casa Tranzit (Cluj-Napoca). Premiera are loc săptămâna aceasta, pe 14 octombrie, în cadrul unui eveniment online organizat de Casa Tranzit ca parte din programul TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană. Pe 15 octombrie urmează o difuzare online în parteneriat cu Teatrul Tineretului Piatra Neamț, urmată de o discuție online între spectatori şi artiştii din proiect. La final de lună, pe 31 octombrie, cu sprijinul partenerilor locali vom difuza spectacolul în comunitatea bârlădeană, unde vom avea şi o difuzare pentru un grup de elevi. Turneul online se va încheia cu o difuzare specială pentru comunitatea din Telciu, de unde au pornit poveştile din spectacol, precum şi un eveniment online la Bucureşti.

Teatrul migrează online, cu povești despre migrația familiilor din rural

Mai multe detalii vor fi anunțate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/CuleseDinTelciu sau pe website-ul proiectului.

Spectacolul Celule de bază este produs în cadrul proiectului Familii și migrație. Perspective din rural, ca urmare a documentării realizate în cadrul rezidențelor Culese din Telciu 2019 de către Petro Ionescu și Raul Coldea.

Echipa proiectului:

Concept și dramaturgie: Petro Ionescu și Raul Coldea
Cu: Ioana Chițu, Bianco Erdei, Lucia Mărneanu
Scenografia: Hermina Csala
Muzica: Adrian Cimpoeșu / Văzduh
Costume: Lanelka

Coordonatoare: Laura Trocan
Emil Florea: tehnician
Adina Marincea: comunicare
Mulțumiri speciale: Victor Mureșan (Coco), Gabriela Elena Herța, George Valeriu Henciu și tuturor persoanelor care au participat la documentare în perioada mai-iunie 2019.

Proiectul este produs de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria și Consiliul Local Telciu.

Parteneri: Reactor de Creație și Experiment, Baricada, Bistriţeanul, CriticAtac, Media Index, Observator Cultural, Prăvălia Culturală, Vera Ikon Media, Timp Online Bistrița Năsăud, Gazeta de Artă Politică.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
Thu, 15 Oct 2020
Time:
6:00 pm – 11:59 pm
Cost:
Free
Event Categories:
, , , , , ,
Event Tags:
,
Website:
https://eventbook.ro/other/bilete-celule-de-baza-online

Organizer

Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale

Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale

Online

online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.