CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Teatru la CUB: Calul alb – o scurtă istorie a urii 2016 – 1944

Sun, 23 Oct 2016 ⏐6:00 pm - 10:00 pm

CALUL ALB: scurtă istorie a urii 2016 – 1944
cu Ilinca Manolache, regia Ioana Păun, text Smaranda Nicolau, sound Diana Miron, investigație Laura Ștefănuț, Live Voice Catrinel Bejenariu.

Context: în 2016, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ion Ficior pentru crime împotriva umanității, comise pe vremea când era comandant al Coloniei de Muncă de la Periprava, din Delta Dunării. Ficior își primea deținuții călare pe un cal alb. Unii supraviețuitori încă visează că sunt striviți sub copitele acestuia. Octogenar, Ion Ficior a primit 20 de ani de închisoare, la mai mult de jumătate de secol după comiterea faptelor.

CALUL ALB este lupta unei generații care nu are amintirea relelor comise de torționarii legendari ai trecutului. Echipa proiectului își propune să despartă conștiința contemporană de actualii moralizatori, fie că sunt justiția, biserica sau statul.

Intrarea este LIBERĂ. 🙂

Cu ocazia acestui eveniment, echipa CUB vă reamintește că avem o petiție prin care dorim să sensibilizăm decidenții din UB asupra faptului că spațiul în care va avea loc spectacolul – curtea interioară a Universității din București – trebuie să fie al oamenilor, nu al mașinilor. Vă rugăm să o semnați și să o distribuiți mai departe. 🙂

 

”Comuna universitară – un spațiu al implicării” (CUB) este un proiect marca Miliția Spirituală în cadrul Urbaniada și susținut de ING. CUB este un proiect de advocacy și urbanism care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12, actualmente utilizată ca parcare, într-un spațiu comun, nereglementat, care să faciliteze socializarea studenților și interacțiunea acestora cu profesorii lor într-un cadru informal, propice dezvoltării gândirii critice, atitudinii civice și stimulării creativității.

Parteneri:
– colectivul de arhitecți „Unulaunu”
– Facultatea de Istorie – UB
– Asociația Română de Istorie Socială – ARIS
– Platforma de-clic.ro
– Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România – ANOSR
– Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine – ASLS
– Asociația Philos
– Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială- A.S-S.AS.
– Asociaţia Studenţilor la Psihologie si Ştiinţele Educaţiei – ASPSE.

Parteneri media:
– Zeppelin
– Vice
– Epoch Times.

#urbaniada

Details

Date:
Sun, 23 Oct 2016
Time:
6:00 pm - 10:00 pm
Event Categories:
culture, theatre
Event Tags:
educație, independent, spațiu, Teatru, urban

Venue

Universitatea București
Bd Elisabeta 4-12
Bucharest, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.