feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TÂRG Crăciun țărănesc @ Muzeul Țăranului Român

Fri, 18 Dec 2015 ⏐10:00 am - Wed, 23 Dec 2015 ⏐6:00 pm

12362880_972031772868044_6036264987588336040_o

TÂRG Crăciun țărănesc @ Muzeul Țăranului Român
18 Decembrie – 23 Decembrie, 10:00 – 18:00

Cu toții așteptăm Crăciunul, cu toții ne dorim cadouri de Crăciun. Iar cele mai tradiționale produse și lucruri la noi la târg le găsești.

Intrare liberă

Hai la Piata Taraneasca. Îți pregătim, alături de aproximativ o sută de meșteri, artizani și producători autohtoni, 6 zile de surprize și feerie de Crăciun.

Cauți bunătăți tradiționale pentru masa de #Crăciun sau cadouri speciale pentru cei dragi? Vrei sa îți împodobești bradul cu cele mai fumoase decorațiuni realizate manual? Îți este dor de atmosfera Crăciunului de altădată? Îți propunem să vizitezi Târgul “Crăciun Țărănesc” organizat de Piata Taraneasca și Meșter(Ești), în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

Vei putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Cozonacul Bujor si Cozonac Domnesc cu nucă, simpli, rahat, mac și de post, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 kg, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere și nuci pentru colind.

La fața locului, dis de dimineață, gospodine pricepune pun la ceaun sarmale, varză cu mămăliguță sau fasole, pomana porcului și ciolan fiert în vin cu usturoi, storceag și fel de fel de bunătăți.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății).

Te așteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la o noua ediție a Târgului “Crăciun Țărănesc” din 18 până în 23 decembrie, între orele 10, 00 si 18, 00. Intrarea este liberă și totul se ia, cum cere tradiția la Piața Țărănească, numai pe degustate!

 

Details

Start:
Fri, 18 Dec 2015 ⏐10:00 am
End:
Wed, 23 Dec 2015 ⏐6:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1492757727695582/

Organizer

Piața Țărănească

Venue

Muzeul Țăranului Român
Muzeul Național al Țăranului Român, Strada Monetăriei 3
Bucharest, Bucharest 011216 Romania
+ Google Map
Phone:
0213179661
Website:
http://www.muzeultaranuluiroman.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event