feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Strad’Art – Festival de artă urbană, Târgu Jiu 2020

Wed, 15 Jul 2020 - Mon, 20 Jul 2020

Strad'Art - Festival de artă urbană, Târgu Jiu 2020

Despre Strad’Art

Strad’Art este un festival internațional de artă urbană din orașul Târgu Jiu, care a luat naștere în anul 2019. Pentru Strad’Art, arta urbană înseamnă o formă de exprimare artistică dezvoltată în spațiul public, în scopul interacțiunii cu orașul și locuitorii săi. Arta și creativitatea sunt niște ustensile foarte utile pentru a crea o comunitate mai bună. Suntem convinși că orașul oferă cel mai bun scenariu și cel mai bun loc de intervenție artistică.

Strad’Art acordă o atenție sporită asupra coabitării locuitorilor spațiului urban și al procesului creativ. Pe de altă parte, unul dintre principiile festivalului, este ca toate lucrările să se efectueze în același timp, acest lucru oferind artiștilor posibilitatea să împartă între ei mai mult decât câteva spray-uri, pensule sau diferite profiluri artistice.

Strad’Art este mai mult decât un festival, este o platformă pentru creativitate, artă și participare în acțiuni culturale și sociale. Este convergența diferitelor audiențe, un punct de întâlnire al generațiilor și de recuperare a spațiului public, transformându-l într-un loc de bucurie, educație și de reflecție.

 

Tema festivalului

Ediția festivalului de anul acesta se va ține între 20-26 Iulie și vine într-un moment dificil pentru întreaga omenire, însă credem cu tărie că acest proiect cultural trebuie să continue, în ciuda dificultăților pe care le întâmpinăm cu toții în această perioadă. Tema propusă de Strad’Art pentru anul acesta este: solidaritatea

 

Zona de intervenție

Ne-am propus ca ediția de anul acesta a festivalului să dinamizeze străzile unui cartier muncitoresc, periferic, din Nordul orașului, prin intervenția artistică asupra fațadelor unor blocuri de locuințe.

Details

Start:
Wed, 15 Jul 2020
End:
Mon, 20 Jul 2020
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organizer

Strad’Art
View Organizer Website

Venue

Târgu Jiu
Targu Jiu, Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.