feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sound Calligraphy – workshop și live performance cu artista vieneză Ulla Rauter @ POINT

Sat, 3 Mar 2018 ⏐4:30 pm - 9:00 pm

Free
Sound Calligraphy – workshop și live performance cu artista vieneză Ulla Rauter @ POINT

Sound Calligraphy – workshop și live performance cu artista vieneză Ulla Rauter @ POINT pe 3 martie

Te-ai întrebat vreodată cum ar suna un desen? Sau dacă un cuvânt scris ar putea literalmente vorbi? Tehnologiile curente fac posibile experiențe transformatoare surprinzătoare, în care jonglăm cu ușurință de la o dimensiune senzorială la alta, prin intermediul unui cod binar.

Ulla Rauter îți va vorbi cu pasiune și pe limba ta despre toate acestea pe 3 martie la POINT (Str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 10), unde va susține un workshop, urmat de live performance-ul Sound Calligraphy și un scurt lecture care sigur te va inspira să visezi la idei îndrăznețe pe drumul spre casă.

Te ținem la curent cu detalii despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/505107576557147/

Rauter este profesoară la Universitatea de Artă din Viena, artist media și muzician ce lucrează la confluența dintre sunet, arte performative și vizuale. Lucrările ei includ sculpturi performative, instalații multi-media și instrumente inedite construite în totalitate de artistă.

Sound Calligraphy, performance-ul prezentat de artistă la POINT, exemplifică poetic transformarea în timp real a unei informații grafice în sunet cu ajutorul tehnologiei digitale. Timp de aproximativ jumătate de oră, Rauter desenează diferite cuvinte și propoziții cifrate în spectograme, iar cuvintele capătă treptat voce odată ce sunt scanate și traduse live de un software de sonificare personalizat de artistă.

Click pe video pentru un sneak-peak din performance: https://vimeo.com/256064548

Program event:

Ulla Rauter va împărtăși din experiența sa celor interesați de acest tip de performance și tehnici, în cadrul unui workshop cu intrare liberă, ce va avea loc la POINT, de la 16:30 la 18:30. Participanții vor putea chiar să-și creeze propriile sound calligraphies, îndrumați de Ulla.

După workshop, de la ora 20:00 la 21:00, vom putea experimenta și explora împreună cu Ulla intersecția dintre artă și tehnologie prin live performance-ul Sound Calligraphy ce se va încheia cu un scurt lecture.

Intrarea este liberă, dar condiționată de înscrierea la acest link https://www.eventbrite.com/e/sound-calligraphy-by-ulla-rauter-point-workshop-live-performance-tickets-43226984073

Te așteptăm!

Prezența Ullei Rauter la POINT este posibilă cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Parteneri: Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, Modernism.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, FEEDER.ro, We Art

Un proiect al ASOCIAȚIEI CULTURALE DU-NE în parteneriat cu POINT

Details

Date:
Sat, 3 Mar 2018
Time:
4:30 pm - 9:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , , ,
View Event Website

Organizers

Asociația Culturală DU-NE
POINT

Venue

POINT
POINT, Str General Eremia Grigorescu nr.10
Bucharest, 010477 Romania
+ Google Map
Phone:
0748 291 815
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event