feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Smida Caving Adventure

Sat, 18 Aug 2018 ⏐9:00 am - Mon, 20 Aug 2018 ⏐9:00 am

RON120
Smida Caving Adventure
Reading time: 5 minutes

Smida Caving Adventure

Cu prilejul participarii la deja binecunoscutul festival Smida Jazz, va invitam sa va aventurati pret de cateva ore alaturi de noi in universul carstic subteran al Muntilor Apuseni.

Deoarece ne situam in inima Parcului Natural Apuseni, o arie protejata carstica cu un potential speologic imens, dorim sa va facem cunoscuta lumea pesterilor si voua, iubitori de natura de pretutindeni!

Pentru a intelege si a descoperii minunata lume subterana a carstului, va oferim posibilitatea de a intra in contact cu aceasta, prin EXCURSIILE GHIDATE IN PESTERA PEPII. Excursia consta intr-o drumetie de aproximativ 30- 45 de minute pe drum forestier, pana la intrarea in pestera, de unde vom patrunde in subteran de-a lungul firului de apa care strabate pestera pana la sifonul final, adica locul unde apa isi va continua drumul ei in subteran fara a ne lasa spatiul disponibil pentru a o urma. Acest sifon terminal se prezinta ca un lac, a carui apa impresioneaza prin claritatea si nuanta albastra frumoasa a acesteia.

Vizita subterana dureaza 1 ora – 1 ora si 15 min, iar excursia dureaza in ansamblu, in jur de 3 – 3.5 ore.
ATENTIE! Din localitatea Smida se parcurg 8,5 km spre Cheile Somesului Cald pe drumul pietruit, cu mijloace auto proprii! (acest interval de timp nu este luat in considerare)

Gradul de dificultate este unul redus, asa incat singura limitare poate fi claustrofobia (desi spatiile traversate nu sunt foarte inguste).

ECHIPAMENT PUS LA DISPOZITIE: costum de neopren, ciorapi de neopren, casca, lanterna frontala.

Echipament necesar: costum de baie, o pereche de papuci cu care se va intra in apa, mai largi (in care sa intre o soseta mai groasa asemanatoare celei de lana) ex: adidasi, bocanci, cizme de cauciuc.

TARIFUL excursiei: 120 lei/persoana.
Acesta include:
– Utilizarea echipamentului individual pentru vizita speologica
– Achitarea taxelor pentru obtinerea avizului necesar vizitarii pesterii
– Ghidajul specializat
Tariful nu include:
– transport
– snackuri
– asigurare medicala (recomandata)

Pentru rezervare sau mai multe informatii, va rugam sa ne contactati fie telefonic la unul din numerele 0742192115 sau 0755954876, fie pe adresa de email teamnewspirit@gmail.com

Details

Start:
Sat, 18 Aug 2018 ⏐9:00 am
End:
Mon, 20 Aug 2018 ⏐9:00 am
Cost:
RON120
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1261397090657817/

Venue

Smida Jazz Festival
Simida
Cluj, Romania
+ Google Map
Website:
www.fb.com/smidajazz

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account