Singing Bodies | Workshops

Singing Bodies | Workshops

Singing Bodies | Workshops

Singing Bodies | Workshops este o serie de ateliere de dans contemporan, conduse de Denis Bolborea, Valentina de Piante si Alexandra Balasoiu, in care cei trei isi deschid procesul de cercetare desfasurat pana in prezent in spatiul public, tuturor celor interesati de miscare.

Atelierele propun o explorare a potentialelor ritmice si melodice individuale, precum si a corpului in spatiul social si a relatiilor pe care acesta le are cu peisajul sonor al orasului. Dam o forma fizica sunetelor si speculam ceea ce nu se aude: muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celalalt, muzica încastrată în arhitectura spatiului, in incarcatura sa emotionala sau narativa. Vom porni de la constientizarea propriei voci, de la relatia ei cu spatiul si corpurile care il populeaza. Conceptul de muzica este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare non-liniară si directa intre constiinta si expresie.

17 septembrie | Denis Bolborea
18 septembrie | Valentina de Piante
19 septembrie | Alexandra Balasoiu

Evenimentul face parte din proiectul Singing Bodies, un mediu colaborativ de cercetare în cadrul căruia cei trei coregrafi vor crea câte o productie plecând de la teme comune, nascute in cadrul proiectului interdisciplinar Earsight, desfasurat de Indie Box in 2017. Conceptul proiectului este un filtru prin care alegem sa privim si sa reinterpretam orasul, sa ii analizam patternurile sonore, vizuale si de miscare. Ne detasam de perceptia sociala a spatiului public, ne ascutim simturile si ne folosim corpurile ca expresii ale muzicalitatii audibile si inaudibile a orasului. Propunem publicului o noua raportare la propriul impact asupra mediului, o constientizare a urmelor sonore si vizuale pe care le lasa in spatiu.

DURATA si INSCRIERI
17,18,19 septembrie in intervalul 20:00 – 22:00
**Inscrierile se vor incheia pe 16 Septembriet!

PRET SI MODALITATI DE PLATA
Cost atelier – 200 Ron

Înscrierile se trimit la adresa de email cursurilinotip@gmail.com prin atasarea confirmării de plată însoțită de o copie de buletin sau direct la sediul LINOTIP.

Plata se face integral până la data limita de înscriere prin transfer bancar în contul RO67INGB0000999906881467, deschis la ING Bank, sucursala Bălcescu, Asociatia DanceSpot, reprezentată prin Ioana Marchidan, sau direct la sediu.

#Atentie!
** Se vor lua în calcul doar înscrierile pentru care s-a transmis confirmarea de plata pe email sau pentru cele achitate la sediu.
* Tariful de înscriere la curs se rambursează doar dacă cererea de restituire se face cu cel puţin trei zile înainte de începerea cursului.

#Contact (info si inscrieri): 0752.649.159

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Asociația casa PLAI, Asociația Reactor de creație și experiment, Asociația Culturală și de Tineret Moira, Museum of Senses.

Valentina de Piante | BiO

Valentina De Piante Niculae – cadru didactic al UNATC, doctor în Teatru și Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetător și performer. Este singurul profesor din țara cu expertiza ATM si FI în metoda Feldenkrais®, metodă de reorganizare a schemelor neuromotrice. Predă laboratoare de scriere coregrafică și educație somatică, fiind invitată în diverse universități și platforme de cercetare pedagogică. În 2009 a participat la evenimentul TTT – Teaching the Teachers – București și în 2013 la TTT – Budapesta.În 2015 a ținut prelegeri teoretice îmbogățite de o practică corporală intensă împreună cu cercetătorul neurolog dr. RaduDop. A ghidat, în calitate de expert român, proiectul european Tandem Dance dedicate nevăzătorilor și performerilor. In anul 2016 a facut parte din [8:tension] choreographers, obtinand o bursa la ImPulsTanz de la Viena cu performance M.E.L.T. Motion Emotion and Lateral Thinking, creat împreuna cu KrootJuurak ( dramaturgia) si Eduard Gabia (sound research). Face parte din feedback team a noi cercetarii interdisciplinare IDOCDE Mind the Dance, publicat in anul 2017.
Din anul 2017 este interesata in studiile interdisciplinare adresate copiilor si adolescentilor, cercetand cum miscarea este un declansator de creativitate si de autocunoastere. Proiectul, h.e.art human emobodying art, realizat impreuna cu Alexandra Balasoiu, cu Ioana Manciu si cu expertiza clinica a psihologului Simona Petreaca (la care s-au adaugat inginerul de sunet Mara Maracinescu, artisti video ca Alina Usurelu, Bianca Pintea, Dorin Moldoveanu, Gordana Mihailov si cu compozitorul Florin Ciocan) a documentat procesul intampinat cu 4 grupe de adolescenti de la liceele Tonitza, Capsali, Scoala pentru Deficienti de Vedere si Asociatia Gifted (copii supradotati).

Denis Bolborea | BIO

A studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, facand mai apoi parte din echipa. Aceasta experiența i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatațeasca tehnica de dans. In 2013 a absolvit Universitatea Naționala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, producție care a castigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a prezentat propria sa producție, Sound Alchemy, in care exploreaza relația dintre muzica, dans si emoție. Ca performer, combina dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. a dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, si a ajuns printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS, face parte din grupul vocal a capella Blue Noise si participa ca sound designer in diferite productii. in colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul Ear to Bucharest finanțat de ARCUB, in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul in-Vizibil. Prin intervenții in spațiul public, performance-uri si instalații ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconecteze bucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilitați, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, ”Counterbody” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”. In 2017 colaboreaza cu Cristina Lilienfeld pentru realizarea spectacolului ”Moving Fields” si face parte din echipa artistica a proiectului interdisciplinar Earsight.

Alexandra Balasoiu | BIO

Alexandra a absolvit Universitatea Naționala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, secția Coregrafie in 2014 sub indrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic si Valentina de Piante. Lucrarea sa de licența, <acum>, a obținut Premiul pentru cea mai buna Coregrafie in cadrul Galei absolvenților UNATC si a fost invitata pentru o prezentare deschisa publicului la WASP – Working Art Space and Production.
De-a lungul timpului, Alexandra a avut acces la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influențat traseul, dezvoltandu-si treptat propriile directii de cercetare care implica multe improvizații si intrebari. In 2013 a prezentat <1-1> in eXplore dance festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld si
Simona Deaconescu, in spectacole care au fost prezentate la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Istanbul, Linz si New York. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com). In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art, si face parte din echipa de creatie a spectacolului de circ ”Reveria”. Impreuna cu Denis Bolborea, coordoneaza Indie Box, o ‘cutie’ cu proiecte independente, care activeaza in domeniul muzicii si dansului contemporan, dezvoltand proiecte de cercetare, productie si educatie (Earsight, Flowprints, Singing Bodies, Laboratorul de voci).

Leave a reply (we review all comments)