feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Clever.ro app

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Singing Bodies | Workshops

Mon, 17 Sep 2018 ÔĆÉ8:00 am - Wed, 19 Sep 2018 ÔĆÉ5:00 pm

RON200
Singing Bodies | Workshops
Reading time: 18 minutes

Singing Bodies | Workshops

Singing Bodies | Workshops este o serie de ateliere de dans contemporan, conduse de Denis Bolborea, Valentina de Piante si Alexandra Balasoiu, in care cei trei isi deschid procesul de cercetare desfasurat pana in prezent in spatiul public, tuturor celor interesati de miscare.

Atelierele propun o explorare a potentialelor ritmice si melodice individuale, precum si a corpului in spatiul social si a relatiilor pe care acesta le are cu peisajul sonor al orasului. Dam o forma fizica sunetelor si speculam ceea ce nu se aude: muzica internă a fiecăruia dintre noi, muzica din celalalt, muzica încastrată în arhitectura spatiului, in incarcatura sa emotionala sau narativa. Vom porni de la constientizarea propriei voci, de la relatia ei cu spatiul si corpurile care il populeaza. Conceptul de muzica este folosit doar pentru a traduce un tip de comunicare non-liniară si directa intre constiinta si expresie.

17 septembrie | Denis Bolborea
18 septembrie | Valentina de Piante
19 septembrie | Alexandra Balasoiu

Evenimentul face parte din proiectul Singing Bodies, un mediu colaborativ de cercetare în cadrul căruia cei trei coregrafi vor crea câte o productie plecând de la teme comune, nascute in cadrul proiectului interdisciplinar Earsight, desfasurat de Indie Box in 2017. Conceptul proiectului este un filtru prin care alegem sa privim si sa reinterpretam orasul, sa ii analizam patternurile sonore, vizuale si de miscare. Ne detasam de perceptia sociala a spatiului public, ne ascutim simturile si ne folosim corpurile ca expresii ale muzicalitatii audibile si inaudibile a orasului. Propunem publicului o noua raportare la propriul impact asupra mediului, o constientizare a urmelor sonore si vizuale pe care le lasa in spatiu.

DURATA si INSCRIERI
17,18,19 septembrie in intervalul 20:00 – 22:00
**Inscrierile se vor incheia pe 16 Septembriet!

PRET SI MODALITATI DE PLATA
Cost atelier – 200 Ron

├Änscrierile se trimit la adresa de email cursurilinotip@gmail.com prin atasarea confirm─ârii de plat─â ├«nso╚Ťit─â de o copie de buletin sau direct la sediul LINOTIP.

Plata se face integral până la data limita de înscriere prin transfer bancar în contul RO67INGB0000999906881467, deschis la ING Bank, sucursala Bălcescu, Asociatia DanceSpot, reprezentată prin Ioana Marchidan, sau direct la sediu.

#Atentie!
** Se vor lua în calcul doar înscrierile pentru care s-a transmis confirmarea de plata pe email sau pentru cele achitate la sediu.
* Tariful de înscriere la curs se rambursează doar dacă cererea de restituire se face cu cel puţin trei zile înainte de începerea cursului.

#Contact (info si inscrieri): 0752.649.159

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezint─â ├«n mod necesar pozi┼úia Administra╚Ťiei Fondului Cultural Na╚Ťional. AFCN nu este responsabil─â de con╚Ťinutul proiectului sau de modul ├«n care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt ├«n ├«ntregime responsabilitatea beneficiarului finan╚Ť─ârii.

Parteneri: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Asocia╚Ťia casa PLAI, Asocia╚Ťia Reactor de crea╚Ťie ╚Öi experiment, Asocia╚Ťia Cultural─â ╚Öi de Tineret Moira, Museum of Senses.

Valentina de Piante | BiO

Valentina De Piante Niculae – cadru didactic al UNATC, doctor ├«n Teatru ╚Öi Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercet─âtor ╚Öi performer. Este singurul profesor din ╚Ťara cu expertiza ATM si FI ├«n metoda Feldenkrais┬«, metod─â de reorganizare a schemelor neuromotrice. Pred─â laboratoare de scriere coregrafic─â ╚Öi educa╚Ťie somatic─â, fiind invitat─â ├«n diverse universit─â╚Ťi ╚Öi platforme de cercetare pedagogic─â. ├Än 2009 a participat la evenimentul TTT ÔÇô Teaching the Teachers ÔÇô Bucure╚Öti ╚Öi ├«n 2013 la TTT ÔÇô Budapesta.├Än 2015 a ╚Ťinut prelegeri teoretice ├«mbog─â╚Ťite de o practic─â corporal─â intens─â ├«mpreun─â cu cercet─âtorul neurolog dr. RaduDop. A ghidat, ├«n calitate de expert rom├ón, proiectul european Tandem Dance dedicate nev─âz─âtorilor ╚Öi performerilor. In anul 2016 a facut parte din [8:tension] choreographers, obtinand o bursa la ImPulsTanz de la Viena cu performance M.E.L.T. Motion Emotion and Lateral Thinking, creat ├«mpreuna cu KrootJuurak ( dramaturgia) si Eduard Gabia (sound research). Face parte din feedback team a noi cercetarii interdisciplinare IDOCDE Mind the Dance, publicat in anul 2017.
Din anul 2017 este interesata in studiile interdisciplinare adresate copiilor si adolescentilor, cercetand cum miscarea este un declansator de creativitate si de autocunoastere. Proiectul, h.e.art human emobodying art, realizat impreuna cu Alexandra Balasoiu, cu Ioana Manciu si cu expertiza clinica a psihologului Simona Petreaca (la care s-au adaugat inginerul de sunet Mara Maracinescu, artisti video ca Alina Usurelu, Bianca Pintea, Dorin Moldoveanu, Gordana Mihailov si cu compozitorul Florin Ciocan) a documentat procesul intampinat cu 4 grupe de adolescenti de la liceele Tonitza, Capsali, Scoala pentru Deficienti de Vedere si Asociatia Gifted (copii supradotati).

Denis Bolborea | BIO

A studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2009 a participat la ÔÇŁDansez pentru tineÔÇŁ, facand mai apoi parte din echipa. Aceasta experien╚Ťa i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunata╚Ťeasca tehnica de dans. In 2013 a absolvit Universitatea Na╚Ťionala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a ob╚Ťinut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ÔÇŁCe a mai ramasÔÇŁ, produc╚Ťie care a castigat ALT ÔÇô Concurs Na╚Ťional de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a prezentat propria sa produc╚Ťie, Sound Alchemy, in care exploreaza rela╚Ťia dintre muzica, dans si emo╚Ťie. Ca performer, combina dansul contemporan cu experien╚Ťa de dansator urban. Este interesat de rela╚Ťia dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. a dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, si a ajuns printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS, face parte din grupul vocal a capella Blue Noise si participa ca sound designer in diferite productii. in colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul Ear to Bucharest finan╚Ťat de ARCUB, in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul in-Vizibil. Prin interven╚Ťii in spa╚Ťiul public, performance-uri si instala╚Ťii ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconecteze bucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilita╚Ťi, colaborand ca performer in productiile ÔÇť0001 | Fabrica de ViseÔÇŁ, ÔÇť0002 | BirdvilleÔÇŁ, ÔÇŁCounterbodyÔÇŁ si ca sound designer in ÔÇť0002 | BirdvilleÔÇŁ si ÔÇŁ0003 | AftertasteÔÇŁ. In 2017 colaboreaza cu Cristina Lilienfeld pentru realizarea spectacolului ÔÇŁMoving FieldsÔÇŁ si face parte din echipa artistica a proiectului interdisciplinar Earsight.

Alexandra Balasoiu | BIO

Alexandra a absolvit Universitatea Na╚Ťionala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sec╚Ťia Coregrafie in 2014 sub indrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic si Valentina de Piante. Lucrarea sa de licen╚Ťa, <acum>, a ob╚Ťinut Premiul pentru cea mai buna Coregrafie in cadrul Galei absolven╚Ťilor UNATC si a fost invitata pentru o prezentare deschisa publicului la WASP – Working Art Space and Production.
De-a lungul timpului, Alexandra a avut acces la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influen╚Ťat traseul, dezvoltandu-si treptat propriile directii de cercetare care implica multe improviza╚Ťii si intrebari. In 2013 a prezentat <1-1> in eXplore dance festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld si
Simona Deaconescu, in spectacole care au fost prezentate la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Istanbul, Linz si New York. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com). In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art, si face parte din echipa de creatie a spectacolului de circ ÔÇŁReveriaÔÇŁ. Impreuna cu Denis Bolborea, coordoneaza Indie Box, o ÔÇścutieÔÇÖ cu proiecte independente, care activeaza in domeniul muzicii si dansului contemporan, dezvoltand proiecte de cercetare, productie si educatie (Earsight, Flowprints, Singing Bodies, Laboratorul de voci).

Details

Start:
Mon, 17 Sep 2018 ÔĆÉ8:00 am
End:
Wed, 19 Sep 2018 ÔĆÉ5:00 pm
Cost:
RON200
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/240235470008419

Organizer

Indiebox
Website:
www.indiebox.ro

Venue

Centrul Independent Coregrafic Linotip
Actor Ion Brezoianu 24
București, București 030167 Romania
+ Google Map
Website:
https://www.facebook.com/linotipdance
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2004 - 2019┬áfeeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ԺɴŞĆ

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account