feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

Romanian Jewelry Week 1.0 – Prima editie

Tue, 22 Sep ⏐11:00 am - Sun, 27 Sep ⏐8:00 pm

Romanian Jewelry Week

Last updated on March 17th, 2020 at 11:22 pm

Romanian Jewelry Week 1.0 – Prima editie

Intre 22 si 27 septembrie 2020, Assamblage lanseaza prima editie ROMANIAN JEWELRY WEEK, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta. O sinteza anuala a creatorilor romani si internationali de bijuterie contemporana, cu un numar record 150 de designeri expozanti din intreaga lume.

Bijuteria de autor ca arta si expresie creativa ni se dezvaluie de-a lungul a 6 zile de expozitii, conferinte, targ de bijuterie contemporana, lansari de carte, vernisaje si tururi ghidate care vor avea loc in spatiul centrului cultural ARCUB Gabroveni si in alte opt locatii partenere din Bucuresti, care vor gazdui pe intreaga perioada creatiile artistilor si designerilor romani si internationali.

Romanian Jewelry Week 1.0 prezinta colectiile a peste 70 designeri romani si are ca invitati peste 80 creatori, colective si asociatii de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, China, Norvegia. Printre acestea, se numara Milano Jewelry Week, PIN – Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia, scoli de bijuterie contemporana renumite precum Alchimia (Florenta) si Krama (Atena) si multe alte surprize.

„Traditia breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitata si pierduta in Romania pentru o lunga perioada, este reinventata de catre designeri si artisti si dezvaluita publicului din perpectiva artei contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori si tehnici, modalitati de exprimare, pentru a-i dezvalui publicului larg din Romania.” – David Sandu curator si fondator Romanian Jewelry Week.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul: https://www.romanianjewelryweek.com/

 

 

Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana a fost fondata in Octombrie 2010 la initiativa designerului David Sandu ca prima platforma educationala din Romania dedicata designului de bijuterie, constituind o piatra de temelie pentru noua generatie de artisti si designeri contemporani. De-a lungul celor 10 ani, Assamblage a sustinut 150 de cursuri si workshop-uri si numara peste 600 absolventi.
Assamblage este in prezent principala si cea mai activa platforma din Romania dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage National Jewelry Association aproximativ 25 proiecte si expozitii la nivel national si international intre anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri si artisti de bijuterie contemporana din intrega lume.

Photo credits: Alis Lalu Jewelry

Venue

ARCUB
ARCUB, Strada Lipscani nr. 84 – 90
București, 030037 Romania
+ Google Map
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account