feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Retrospectiva TIFF la București @ Cinema Elvira Popescu

Wed, 15 Jun 2016 ⏐6:30 pm - Sun, 19 Jun 2016 ⏐10:00 pm

Retrospectiva TIFF la București

Retrospectiva TIFF la București @ Cinema Elvira Popescu
15-19 Iunie

O selecție de 20 de filme din programul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula între 15 și 19 iunie la Cinema Elvira Popescu din București.

Program
Bilete

În Retrospectiva TIFF ajung și două dintre filmele distinse cu cele mai importante premii la Cluj-Napoca: Vrăbii / Sparrows, în regia lui Rúnar Rúnarsson, câștigătorul Premiului Special al Juriului, și Un loc la umbră / De l’ombre il y a, pentru care actorul David D’Ingeo a fost recompensat cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare.

Din programul EducaTIFF – Film Education, dedicat elevilor, pot fi văzute Blanka, Secret Society of Souptown și In Your Dreams!.

La București vor rula două dintre filmele regizorului japonez Sion Sono, descoperit cu entuziasm de publicul TIFF, în cadrul unei ample retrospective: Suicide Club (2001), care vorbește despre valul de sinucideri din Japonia și duce la extrem ideea societății moderne eșuate, și The Virgin Psychics (2015), o comedie trăsnită care abundă în aluzii sexuale și în care adolescenții dețin puteri telepatice.

De neratat este și proiecția-maraton de aproape 5 ore a seriei originale The Accursed, de Hagai Levi. Documentarul Ingrid Bergman: In Her Own Words este construit din înregistrări filmate de actrița însăși cu o cameră de 16 mm, fragmente de jurnal, scrisori și imagini de arhivă. Vor mai rula Mr. Gaga, un documentar spectaculos despre Ohad Naharin, unul dintre cei mai inovatori coregrafi ai lumii, foarte bine primit la TIFF, și Noma: My Perfect Storm, despre faimosul restaurant Noma din Copenhaga.

Details

Start:
Wed, 15 Jun 2016 ⏐6:30 pm
End:
Sun, 19 Jun 2016 ⏐10:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
https://www.facebook.com/events/1680347682229156/

Venue

Cinema Elvire Popesco
Cinema Elvira Popescu, Bulevardul Dacia, nr 77
Bucuresti, 020051 Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.