feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Re:thinking cinemas @ Cluj-Napoca

Sat, 29 Oct 2016 ⏐7:00 pm - Sun, 30 Oct 2016 ⏐7:00 pm

Re:thinking cinemas @ Cluj-Napoca

Re:thinking cinemas @ Cluj-Napoca
29 – 30 Octombrie

Între 29-30 octombrie se desfășoară la Cluj-Napoca workshopul  “Re:thinking cinemas” organizat de Asociația “ARTA în Dialog”. În România, peste jumătate din orașe nu au un cinematograf funcțional, mult sub media din Europa.  “Re:thinking cinemas” este o invitație de a descoperi diversitatea inițiativelor și spațiilor dedicate iubitorilor de film.

Workshop-ul este dedicat în primul rând celor interesați de managementul cinematografelor, dar și celor care lucrează în cinematografe, organizează proiecții de filme sau intenționează să facă acest lucru în viitor.

Pe parsursul celor două zile, traineri din Romania și din străinătate vor inspira participanții și le vor împărtăși din experiența lor, dezvoltând împreună strategii de lucru în domeniul managementului de cinema.

În cadrul workshopului, participanții vor afla despre practici inovative ale cinematografelor din Europa, despre cum ajung filmele la public, dezvoltarea audienței, marketing, crowdfunding și aspecte legale și financiare necesare înființării unui cinema.

Printre traineri se numără Andrea Frenguelli (din echipa Postmodernissimo din Perugia, Italia),  Boglarka Nagy (Responsabil de proiecte de film şi al cinematografului Elvire Popesco din București), Creștem Idei  (specialiști în crowdfunding) și Ileana Bîrsan (critic și educator de cinema).

Totodata, vor fi aplicate și dezvoltate idei cât mai creative legate de Cinematograful Arta din Cluj Napoca,  cinematograf care își pregătește redeschiderea pentru marele public, fiind unul dintre cele mai vechi cinematografe de patrimoniu din țară. Workshopul vizează și stimularea discuțiilor și schimburilor de experiență naționale si internaționale legate de activarea spațiilor culturale cu valoare de patrimoniu.

Pentru a aplica, completați formularul de înscriere până pe data de 19 octombrie:

http://bit.ly/2e4o2q7

Workshop-ul este gratuit, în limita locurilor disponibile..

Participanții selectați vor fi anunțați pe 21 octombrie.

Details

Start:
Sat, 29 Oct 2016 ⏐7:00 pm
End:
Sun, 30 Oct 2016 ⏐7:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
View Event Website

Venue

Cluj-Napoca
Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event