feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

QAI/RO Queer Archives Institute

Thu, 22 Oct 2020 10:00 pm Thu, 19 Nov 2020 6:00 pm

QAI/RO Queer Archives Institute

În perioada 22 octombrie – 19 noiembrie 2020 Muzeul Național de Artă Contemporană din București găzduiește expoziția QAI/RO, a artistului și activistului polonez Karol Radziszewski, în Centrul de documentare și cercetare a culturii vizuale Mihai Oroveanu.Queer Archives Institute este o instituție imaginară înființată de artistul polonez Karol Radziszewski în 2015, un demers care continuă practica sa artistică bazată pe cercetare și arhivare a istoriei LGBT, dintr-un unghi de vedere subiectiv și personal. În 2015, după 10 ani de cercetare, artistul a devenit o instituție, Queer Archives Institute. Colecția Queer Archives Institute cuprinde materiale documentare în original sau copii, care atesta existenta unei culturi LGBT în Europa Certrală și de Est. Expoziția organizată la MNAC Bucharest de Valentina Iancu și Andreea Drăghicescu este al treilea proiect Radziszewski în România. În 2007 Karol a participat la o rezidență la Sibiu, coordonată de Anca Mihuleț. În urma acestui proiect a fost produs primul număr internațional al publicației DIK Fagazine, dedicat masculinității în România, proiect revizitat în cadrul expozitiei de la București printr-o reeditare revizuită a publicației DIK fagazine.
Expoziția cuprinde o selecție din colecția Queer Archives Institute alături de documente referitoare la istoria homosexualității în România colecționate de Arhiva Queer Adrian Newell precum și trei lucrări video semnate de Karol Radziszewski. Expoziția este însoțită de un volum publicat la editura Punch. 

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Queer Archives Institute

MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană, Strada Izvor 2-4
Bucharest, Sector 5 050563 Romania
+ Google Map
+40 21 318 9137
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.