feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România

Tue, 31 Jul 2018 - Fri, 24 Aug 2018

Prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România

Globalworth găzduiește prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România, semnată de One Night Gallery

Globalworth Tower se transfomă timp de 3 săptămâni, între 31 iulie și 24 august, în prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România, eveniment ce face parte din Art & Tech District, o inițiativă culturală dezvoltată de Globalworth în parteneriat cu One Night Gallery. Proiectul își propune să promoveze tânăra generație de artiști români, implicând totodată comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota și fac parte din seriile Human Extension și Entropy, prin care acesta explorează relația dintre om și tehnologie. One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animații cu video mapping articulează universul fascinant din picturile acestuia.

„De-a lungul anilor, am construit o adevărată comunitate în clădirile noastre din zona Barbu Văcărescu, iar acum a venit momentul să îi dăm un nume. Art & Tech District este un proiect ambițios inspirat de modul în care partenerii noștri reușesc să inoveze constant. Ne ducem astfel mai departe promisiunea de a le oferi mai mult decât spații de birouri, de a crea un loc de socializare, în care să ne bucurăm împreună de noi experiențe. Tocmai pentru că inovația este parte din ADN-ul chiriașilor noștri, lansăm proiectul printr-o expoziție care integrează un mix între tehnologie și artă, inspirată de lucrările lui Victor Fota”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

„Datorită eforturilor One Night Gallery, pe parcursul celor șase editii, de a aduce arta prin intermediul tehnologiei mai aproape de public, am dovedit că aceste manifestări hibride reprezintă un punct central de interes. De aceea, ne bucurăm că partenerii noștri de la Globalworth au îmbrățisat demersul nostru și că împreună putem face încă un pas creând astfel Art & Tech District”, a menționat Mădălina Ivașcu, fondatoare One Night Gallery.

„Acest cartier de artă este pretextul prin intermediul căruia invităm toți creativii și specialiștii să transforme noile tehnologii în medii de expunere pentru artiștii contemporani români. Demersul curatorial inedit pe care One Night Gallery l-a propus încă de la prima ediție are ca numitor comun colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul s-a bucurat de arta contVictor Fota și fac parte din seriile Human Extension și EntropyVictor Fota și fac parte din seriile Human Extension și EntropyVictor Fota și fac parte din seriile Human Extension și EntropyVictor Fota și fac parte din seriile Human Extension și Entropy|

emporană românească în toate dimensiunile tehnologiei”, a adăugat Sorina Topceanu, fondatoare One Night Gallery.

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria Human Extension, care va fi găzduită în recepția Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201) până pe 7 august, urmând ca între 8 și 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeași colecție. Apoi, în perioada 18 și 24 august, vor fi expuse lucrări din seria Entropy.

Victor Fota practică tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande și explorează relația dintre om și tehnologie. Iar tehnologia nu este doar una din temele centrale ale lucrărilor sale, ci și un mijloc care va transforma cu totul experiența pasionaților de artă ce vor vizita expoziția, una dintre lucrări fiind chiar un portal, o linie directă către artist, care îi invită pe vizitatori în universul său. Expoziția este augmentată prin intermediul aplicației Artivive App, iar animațiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est (ECE), listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din ECE prin piețele sale principale din Polonia și România. În Polonia, compania a pus bazele unei platforme semnificative de investiții, printr-o participație de 68,4 % în Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 2 miliarde de euro, peste 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate. În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este puntea dintre artiști și tehnologie și facilitează crearea primelor lucrări de artă virtuală din România. Acestea sunt promovate în cadrul unui art show lunar, care îmbină expoziția materială cu cea virtuală. De asemenea, extensia acestor lucrări poate fi acesată de către public prin realitate augmentată și video-mapping. Mai multe informații pot fi găsite pe Facebook și Instagram.

Details

Start:
Tue, 31 Jul 2018
End:
Fri, 24 Aug 2018
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/onenightgallery/

Organiser

One Night Gallery
Phone:
0728 300 564
Website:
https://www.facebook.com/onenightgallery/

Venue

Globalworth Tower
Barbu Văcărescu 201
București, Romania
+ Google Map
Website:
http://www.globalworth.com/

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2019 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account