CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Povești cu case și boieri din Bucureștiul de altădată

Mon, 10 Jul 2017 ⏐7:00 pm - Wed, 12 Jul 2017 ⏐10:00 pm

Sunt casele pe care le iei ca reper atunci când stabilești un loc de întâlnire cu prietenii. Cele pe lângă care treci zâmbind, pentru că tocmai ți-ai imaginat cum ar fi să locuiești acolo, să te bucuri de fațada cu cariatide și curtea cu trandafiri. Sunt și case dintre cele care te fac să oftezi, pentru că frumusețea lor e măcinată de timp și indiferența actualilor proprietari.

Despre toate aceste clădiri spectaculoase ale orașului, care ne bucură în drumurile noastre, poți afla mai multe la cursul Case boierești din București, susținut de istoricul Anita Sterea, din 10 iulie, la Fundația Calea Victoriei.

Casa Vernescu, Casa Melik, Casa Aman sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi conservare mai ales din cauza instituţiilor pe care le găzduiesc. Dar ce știi, să zicem, despre Casa Arion, Librecht, Mincu sau Chrissoveloni, case foarte bine conservate însă poate prea puţin cunoscute de publicul larg. Toate aceste case boiereşti au fost la timpul lor pline de fast şi somptuozitate, iar unele dintre ele păstrează chiar și acum atmosfera perioadei în care au fost ridicate.

La curs afli poveştile lor și ale familiilor boierești care le-au locuit: Brătianu, Vernescu, Titulescu, Monteoru, Mincu, Dissescu, Cesianu. Ai fost vreodată curios să știi mai multe despre spațiul spectaculos în care funcționează librăria Cărturești din centrul vechi, Muzeul Theodor Pallady sau Observatorul Astronomic? Cursul acesta îți oferă tocmai prilejul pe care-l așteptai – sunt multe de povestit despre Casa Chrissoveloni, Casa Melik – cea mai veche din București – sau casa Amiralului Vasile Urseanu, de exemplu.

Cele trei întâlniri ale cursului au loc de luni, 10, până miercuri, 12 iulie, seara de la 19.00, la sediul Fundației Calea Victoriei – pe strada Popa Soare, la numărul 40. Taxa de participare este de 165 de lei, iar înscrierea o poți face pe adresa contact@victoriei.ro.

Details

Start:
Mon, 10 Jul 2017 ⏐7:00 pm
End:
Wed, 12 Jul 2017 ⏐10:00 pm
Event Categories:
architecture, culture, workshop
Event Tags:
bucurestiul de altadata, case de patrimoniu, fundatia calea victoriei, Istoria Bucurestiului

Venue

Fundația Calea Victoriei
Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
București, Romania
Website:
www.victoriei.ro

Organizer

Fundația Calea Victoriei
Phone:
021 321 3022
Email:
contact@victoriei.ro
Website:
https://www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.