Pavilionul Național al României la Expo 2020 Dubai

Pavilionul Național al României la Expo 2020 Dubai

Pavilionul Național al României la Expo 2020 Dubai

România își propune să participe la Expoziția Mondială 2020 din Dubai cu un pavilion expozițional care să găzduiască timp de șase luni activități specifice unei expoziții internaționale: evenimente artistice și diplomatice, expoziție permanentă și expoziții temporare, acțiuni de dialog intercultural și de ospitalitate.

EXPO 2020 DUBAI

Tema Expoziției 2020 Dubai este „Conectând mințile, creăm viitorul” (Connecting Minds, Creating the Future) și dorește să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continua schimbare.

Pentru a dezvolta tema principală au fost alese trei subteme: oportunități, mobilitate și sustenabilitate. Ele formează de altfel și cele trei secțiuni fizice ale expoziției, care are un plan tripartit. România a optat pentru secțiunea sustenabilitate, unde va construi un pavilion național.

Oportunitățile avute în vedere sunt cele care evidențiază potențialul indivizilor și comunităților de a crea un viitor mai bun în domenii ca: educația, munca, industriile inovative, capitalul financiar sau buna guvernanță.

Mobilitatea se concentrează pe ideea de mișcare inteligentă a oamenilor, bunurilor și ideilor și reunește arii diverse, cum ar fi: transporturile, mobilitatea personală, logistica și conexiunea digitală.

Sustenabilitatea urmărește ideea de a trăi în echilibru cu planeta noastră. Inovațiile și practicile de protejare a ecosistemelor, managementul eficient al resurselor și designul sistemelor naturale și economice trebuie să ne ajute să abordăm eficient schimbarea climatică și să cream un viitor solid pentru planetă.

Cele trei subteme vor fi explorate din perspectiva a trei concepte:

  • Inovație: Cum să dezvoltăm noi soluții pentru a avea un viitor sustenabil?
  • Incluziune: Cum facem să extindem beneficiile inovării și progresului pentru cel mai mare număr posibil de indivizi și comunități?
  • Înțelegere: Cum putem crește sensibilitatea față de provocări, găsi soluții și promova schimbări de politici și de comportamente?

La expoziție sunt așteptate să participe 190 de țări care vor închiria spații sau vor construi pavilioane în care vor fi găzduite expoziții permanente și temporare și se vor desfășura aproximativ 60 de evenimente pe zi în fiecare dintre cele 173 de zile ale expoziției. Este de așteptat ca, în spiritul obișnuit al expozițiilor mondiale, majoritatea publicului să fie formată din vizitatori internaționali.

Pavilioanele naționale sunt invitate să ofere vizitatorului o experiență unică, dinamică și memorabilă prin explorarea ideilor, inovațiilor și rezultatelor proiectelor desfășurate în fiecare țară. Expoziția își propune, ca de altfel toate expozițiile de acest nivel, să ofere publicului ocazia de a arunca o privire către viitor, de a explora noi culturi și domenii de activitate, de a avea o perspectivă optimistă asupra realizărilor și proiectelor epocii pe care o trăim. Vizitatorul este actorul principal al evenimentului și, pentru a-l pune în valoare, organizatorii au creat, pentru uzul celor care propun pavilioane și activități, un manifest al vizitatorului.

Mai multe detalii despre juriu și regulament aici.

Leave a reply (we review all comments)