feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Outernational Night 2 – Jerusalem In My Heart – Impex

Fri, 28 Oct 2016 ⏐10:00 pm - 11:00 pm

outernational2

Jerusalem In My Heart

(Radwan Ghazi Moumneh, Charles-André Coderre)
IMPEX
PC Harem

After party cu The Attic Soundsystem: JB / Scoro / Georgescu

The Attic Magazine prezintă al doilea eveniment din seria Outernational Night.

Presale tickets (20 lei) on Eventbook – http://bit.ly/2doFzh8
*30 lei at the door

Support Outernational – Indiegogo crowdfunding campaign: https://www.indiegogo.com/projects/support-outernational-days-festival-in-bucharest-world/x/14626622#/

Jerusalem In My Heart este proiectul audio-video live al muzicianului și producătorului canadian Radwan Ghazi Moumneh. Moumneh este de origine libaneză și a petrecut o mare parte din viață în Montreal, contribuind la comunitatea formată în jurul muzicii independente, implicându-se în o varietate de trupe notabile și ducând o muncă neîncetată ca inginer de sunet și producător în ultimii 10 ani. Moumneh este activ și pe scena de muzică experimentală din Beirut, unde locuiește câteva luni pe an, în fiecare an.

Având câteva reprezentații pe an, niciunul din spectacolele Jerusalem In My Heart nu este la fel: configurația artiștilor de pe scenă variază între 2 și 24 participanți la fel ca și gradele de mișcare scenică, corelate cu componentele video. Stilul vocal dominat de o voce stinsă, foarte sensibilă este un leitmotiv, însă muzica JIMH nu se repetă niciodată – acesta este și unul din motivele pentru care Moumneh s-a opus oricărei documentări oficiale sau înregistrare definitivă a proiectului, timp de 8 ani. În cele din urmă, în 2012, Moumneh și-a alocat timpul și resursele mentale pentru a înregistra un ciclu de piese care au definitivat stilul intens JIMH.

JIMH este o experiență audio-vizuală live copleșitoare. Partea muzicală, un efort de a crea o muzică arabă experimentală modernă, poate fi definit ca un melanj de cântece melismatice în moduri arabe clasice și compoziții electronice, cu o producție de o „sensibilitate” punk-rock. Albumul Mo7it Al-Mo7it surprinde și exprimă toate acestea și în același timp accentuează intimitatea și cadența narațiunii pe care înregistrarea deliberată într-un studio o produce. Rezultatul este un album unic și profund emotiv, de muzică contemporană arabă, o primă înregistrare uimitor de subtilă a unui proiect muzical care a rezistat documentarea și orice fel de fixitate pentru un timp atât de lung. Vocea lui Moumneh a devenit treptat un instrument autentic iar tehnica de producție – distorsiunile, ecourile și încetinirile intenționate – conferă o intensitate atemporală înregistrării. Sintetizator saturat, și Moumneh cântând la buzuk și zurna, reîntregesc sensibilitatea, oferind un contrapunct înviorător pentru voce și căutările instrumentale narative.

În formula actuală, Jerusalem In My Heart gravitează în jurul lui Radwan Ghazi Moumneh, latura muzicală și a regizorului Charles-André Coderre care aduce vizualuri handmade pe film de 16 și 35 mm pentru multiplele instalații amplasate în funcție de specificitatea locației.

IMPEX
Formația IMPEX, după cum ii spune numele, are ca obiect de activitate importul și exportul de ritmuri și sunete muzicale din univers pe pământ și viceversa! Din punct de vedere stilistic formația abordează muzica house, rock, manele, jazz, emo romanesc, IDM, electro, trance și muzică populară până la muzică clasică-contemporană! Organigrama trupei IMPEX este compusa din 5 membri ctitori (Horațiu Șerbănescu, Andrei Dinescu, Thomas Hofer si Alex Corlan). Ei au mai creat în trecut proiecte ca Steaua de Mare, Zebre, Aneb/Plevna sau Shamanelism, fapt care se reflectă în repertoriul MIXT (Purpuriu !) al formației IMPEX. Live pot apărea invitați surpriză, muzicieni cu vârste cuprinse între 15 si 70 de ani!

PARTNERS & FRIENDS:
JAZZ PONG, RADIO GUERRILLA, VICE România, THE PLOT, Restaurant Lacrimi si Sfintii, Sunete, Asociatia Culturala Jadd, Anthony Frost English Bookshop, FEEDER.ro, Utopia Balcanica

Support Outernational – Indiegogo crowdfunding campaign: https://www.indiegogo.com/projects/support-outernational-days-festival-in-bucharest-world/x/14626622#/

Presale tickets (20 lei) on Eventbookhttp://bit.ly/2doFzh8
*30 lei at the door

Details

Date:
Fri, 28 Oct 2016
Time:
10:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Jazz Pong
Șoseaua Olteniței nr. 103
București, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event