feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Open Call // Unfold: A Fashion Film Lab

Wed, 14 Mar 2018 ⏐6:00 pm - Mon, 26 Mar 2018 ⏐9:00 pm

Open Call // Unfold: A Fashion Film Lab

Open Call // Unfold: A Fashion Film Lab

Reveriile tale sunt stilizate până la suprarealism? Traduci orice curent estetic într-o poveste cu cap și coadă? Ai melancolii post-sovietice netrăite? Ești un călăreț al cinematografiei? Un depozit de referințe despre muzele istoriei filmului?

Unfold: A Fashion Film Lab este un workshop de dezvoltare de proiecte interdisciplinare prin care Bucharest Fashion Film Festival încurajează producția de fashion films pe scena locală. Workshop-ul va avea loc in perioada 10 – 15.04.

În prima etapă, participanții vor lucra în cinci echipe de câte doi, un regizor și un director de imagine. Fiecarei echipe i se va repartiza câte un designer din selecția Romanian Design Week 2018. Echipele vor parcurge diferitele etape ale workshop-ului cu obiectivul ca, la sfârșitul celor cinci sesiuni de training, să obțină un treatment pentru un fashion film low-budget. În timpul celor cinci zile de workshop (10-15 aprilie 2018), participanții vor primi training intensiv pe styling, cinematografie, regie, art direction și estetică lo-fi. Trainerii vor oferi feedback pentru fiecare proiect în parte și vor ghida dezvoltarea scenariului. În tot acest proces, participanții la workshop vor putea explora granițele celor trei discipline (fashion, film si advertising) la intersecția cărora se situează fashion filmul și posibilitățile creative pe care le oferă acest gen relativ nou.

În cea de-a doua etapă, echipele vor avea la dispoziție o lună pentru a produce un film pe baza treatmentului. Bucharest Fashion Film Festival va oferi suport pentru producție – coordonare, echipament tehnic, scouting de locație și modele, make-up & hairstyling, în funcție de nevoile specifice fiecărui proiect și de partenerii proiectului.

Filmele rezultate vor fi expuse în expoziția centrală din cadrul Romanian Design Week (18-27 mai), alături de colecția care a stat la baza filmului, pentru a sublinia conceptul acesteia.
————————–————————–————-
La începuturile lui, un fashion film era mai degraba un lookbook video al colecției unui designer, dar de-a lungul anilor a devenit un gen în sine, caracterizat printr-o latură estetică pronunțată. În prezent, un fashion film este un scurtmetraj aflat la intersecția dintre filmul de artă și cel comercial, care urmărește să comunice tonul și conceptul unei colecții. Formatul lui este foarte permisiv, posibilitățile fiind numeroase – poate avea dialog sau fir narativ, poate fi experimental, poate fi comisionat de un brand sau poate include creațiile mai multor designeri, etc.
————————–————————–————-
Dacă ești regizor sau DOP, poți aplica la workshop până pe 26 martie la contact@bucharestfashionfilm.ro următoarele:
– O scurtă descriere a ta
– CV
– Showreel (dacă există)
– O scurtă propunere pentru un fashion film low-budget (maximum o pagină)
– 2 exemple de designeri preferați

Ai libertate completă – îți poți imagina un scenariu pentru un film senzorial și subversiv, setat în jurul unui designer underground ca Eckhaus Latta sau poți explora kitsch-ul și estetica camp, jucându-te cu ultima colecție Comme des Garcons. Ce ne interesează este abilitatea ta de a găsi un limbaj vizual potrivit brandului ales. Prin urmare, o scurtă descriere a brandului și câteva imagini ale colecției sunt necesare la începutul propunerii, pentru a ne asigura că știm despre ce vorbești. Apoi descrie atmosfera, muzica, firul narativ (dacă există), mișcările camerei, etc.
*Poți aplica singur sau în echipă.

Împachetează-le și trimite-le la contact@bucharestfashionfilm.ro până pe 26 martie, iar noi vom lua legătura cu tine.

Details

Start:
Wed, 14 Mar 2018 ⏐6:00 pm
End:
Mon, 26 Mar 2018 ⏐9:00 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
http://bucharestfashionfilm.ro/2018/03/12/unfold-a-fashion-film-lab/

Organiser

Bucharest Fashion Film Festival
Phone:
0730 622 048
Email:
ioana@bucharestfashionfilm.ro
Website:
http://bucharestfashionfilm.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2019 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account