feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

OMEN

Wed, 27 Jun 2018 ⏐7:00 pm - 11:00 pm

OMEN @ e t a j artist-run space
Reading time: 4 minutes

OMEN

Practica artistică colectivă, comunitară din care rezultă un obiect fără semnătură este o abordare a unei metode de creație experimentală pe care ne-am propus-o și pe care o dorim împărtășită printr-o expoziție în care vor fi prezentate fotografii, obiecte și 2. Individualitatea contează în procesul de creație numai în măsura în care contribuie la demersul comun și funcționează asemenea unei căramizi dintr-un întreg.

La baza proiectului Omen stau o serie de acțiuni artistice întreprinse în spații naturale din diferite contexte geografice (Subcarbați-Bâsceni și Petroșani). Rezultatul constă în 3 instalații-landart și o serie de acțiuni documentate foto-video. Documentarea bogată a reprezentat materialul de bază pentru realizarea obiectelor, filmelor și fotografiilor. Toate acestea au prins formă prin lucru colectiv de „atelier” și sunt o concluzie – mărturie – continuare a acțiunilor din natură.

Acțiunile din NATURĂ | Piatra de care ne opintim pe parcurs nu mai este, de fapt, o piatră de râu. Ea e în stare să capete puteri, să devină realitate dacă noi arătăm asta. Copacii, fagii sau stejarii pe care îi intâlnim in drumul nostru nu mai sunt obstacole pe care e bine să le evităm, ei devin repere pentru locul jinduit. Nămolul râului nu mai este o piedică, un pericol pentru noi, clisa scârboasă de pe prund se  transformă în cel mai bun liant în ridicarea unui tumul. Focul, scânteia în noapte capată o cu totul altă încărcătură  în livezile de pe dealuri. Pămâtul crăpat de puterea soarelui nu ne mai crează impresia de sfârșit de lume, de suflet sterp, el ajunge să fie martorul trecerilor ființelor prin aceste locuri. Gătejele găsite prin pădure nu mai sunt deșeuri bune doar pentru cei săraci, ele devin când nu te aștepți o trimitere la cele mai vestite catedrale gotice.  

Details

Date:
Wed, 27 Jun 2018
Time:
7:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://facebook.com/events/812362772294186

Venue

E T A J artist-run space
George Enescu nr. 43
Bucharest, Romania
+ Google Map
Phone:
0730 124 642
Website:
https://www.facebook.com/E-T-A-J-artist-run-space-2132943816722449/
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account