feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oglinda Empatică – I Dance You Brașov

Thu, 18 Apr 2019 ⏐7:30 pm - 9:30 pm

RON30
Oglinda Empatică - I Dance You

Joi, 18 aprilie, de la 19:30, I Dance You vă invită la atelierul de dans Oglinda Empatică, o ședință care pune accent pe procesul oglindirii.

Oglindirea, un exercițiu practicat în terapia prin Dans și Mișcare, este folosit pentru a spori înțelegerea emoțională și empatia pentru ceilalți. Oglindirea presupune imitarea de către un dansator a mișcărilor, a emoțiilor sau a intențiilor generate de mișcarea unui alt dansator și este practicată în mod obișnuit pentru a amplifica empatia celui care imită față de cel imitat.

Cercetările asupra sistemului neuronilor oglindă (MNS) sugerează că zonele creierului implicate în percepția și producția mișcărilor se suprapun și că aceste zone ale creierului sunt, de asemenea, implicate în înțelegerea intenției de mișcare (Rizzolatti & Craighero, 2004).

O cale importantă pentru recunoașterea emoțiilor include o simulare neuronală a acțiunilor emoționale ale unei alte persoane, pentru a deduce intențiile din spatele acelor acțiuni și pentru a le empatiza.

Ne vom oglindi, ne vom descoperi și ne vom juca cu diferite formule de improvizație, toate cu scopul de a ne exersa și dezvolta empatia.

Cu cine?

Sunt Anamaria Guguian, consilier pentru dezvoltare personală și artistă independentă, fondatoarea proiectului I Dance You. Experiența mea lucrând cu corpul m-a ajutat să înțeleg că prin intermediul acestuia exprimăm ceea ce suntem, dorințele și nevoile noastre, trăirile interioare.

Comunicarea între oameni are loc adesea dincolo de cuvinte, pe un tărâm al emoțiilor greu de exprimat verbal. Iar dansul este prin excelență „vocea” corpului, un alt fel de a comunica – sincer, liber, cu încredere.

Prin dans te cunoști și te apropii de tine, te conectezi cu ceilalți, râzi, plângi, pur și simplu ești, aici și acum. Poți să spui cuvinte nerostite și să trăiești emoții nebănuite.

I Dance You este un proiect de suflet care își propune să apropie oamenii pasionați de dans, expresie artistică și creștere. I Dance You a coagulat o comunitate locală, în continuă dezvoltare, din 2016. Ne întâlnim și ne apropiem în cadrul atelierelor de mișcare creativă, la performance-urile create împreună sau la evenimentele culturale și sociale pe care le organizăm.

Când și unde?
Joi, 18 aprilie, 19:30 -21:30, la Casa Armatei (Str. Lungă nr. 1A, Brașov)

Contribuție: 30 lei
Înscrieri pe mail: idanc3you@gmail.com sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook.

Foto event: Alexandra Bordeianu

Organizer

I Dance You
View Organizer Website

Venue

Casa Armatei
Str. Lungă nr. 1A
Brasov, Brasov 500035 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.