feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții @ Teatrul Național I.L. Caragiale

Sat, 6 Feb 2016 ⏐8:00 pm - 9:30 pm

40RON

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții @ Teatrul Național I.L. Caragiale
6 Februarie, 20:00

“O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, dupa un roman de Mark Haddon
Regia: Bobi Pricop

Spectacolul are la bază adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

“O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” spune povestea lui Christopher John Francis Boone (interpretat de Ciprian Nicula), un baietel de 15 ani care sufera de sindromul Asperger, o forma de autism. Christopher are o memorie fotografică. Înţelege matematica. Înţelege ştiinţa. Ceea ce nu poate înţelege el sunt oamenii. El nu visează. El calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele nepoetizate ale logicii. Este un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

Spectacolul lui Bobi Pricop, glisând cu sensibilitate lucidă între comedie şi dramă, are o altă viteză decât cea cotidiană: este viteza năucitoare a unei minţi captive într-o realitate care s-a împotmolit în propriile ei limite.

“O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” este un show performativ în care lumea-decor construită de scenograful Adrian Damian din oglinzi, distanţe şi percepţii, se compune şi se descompune pentru a ne aduce faţă în faţă cu noi şi certitudinile noastre fragile.

Videoproiecţiile ( Dan Adrian Ionescu si Mizdan Negatron) redefinesc spaţialitatea şi muzica lumii în mişcare, iar spectacolul se transforma intr-o călătorie senzorială provocatoare, aflata pe muchia normalităţii între jocurile de cuvinte şi nevoia de limpezime. Iar emoţia e principalul efect special.

Distribuția este alcatuita din Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea,Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.
Decorul este semnat Adrian Damian, video Dan Adrian Ionescu & Mizdan Negatron, costumele Liliana Cenean, muzica Alexei Turcan, light design Andrei Florea.

Spectacolul are durata de 90 minute (fara pauza) și va fi pus în scenă pe data de 2, 3 (avanpremieră) și 6 Februarie (premieră).

Biletele in format fizic se pot achizitiona de la Agentia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Balcescu Nr. 2), dar si online, de pe platforma www.mystage.ro.
Mai multe informatii puteti afla accesand pagina de facebook a spectacolului sau site-ul www.tnb.ro.

Organizer

TNB

Venue

TNB
bulevardul Nicolae Bălcescu Nr.2
București, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.