feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NISIP ÎN OCHII MEI – Momente sudaneze @ Muzeul Satului

Wed, 3 Jul 2019 ⏐3:00 pm - Sun, 4 Aug 2019 ⏐7:00 pm

NISIP ÎN OCHII MEI – Momente sudaneze 3 iulie - 4 august 2019, Muzeul Satului @ Enikö Nagy_SiME

NISIP ÎN OCHII MEI – Momente sudaneze @ Muzeul Satului

Autoarea și fotografa Nagy Enikő, originară din Brașov, crescută și educată în Germania, și-a petrecut mai mulți ani documentând prin intermediul fotografiilor și istoriei orale – 45 de grupuri etnice, 30.000 de kilometri – modul de viață, gândirea și obiceiurile oamenilor din Sudan. În imagini ale Sudanului complet diferite de cele la care ne-am aștepta, călătoria epică oferă o perspectivă intimă asupra unui popor și a experienței umane în general, recuperând narațiunea unei țări.

O expoziție itinerantă, extrasă din volumul ei literar-fotografic, SAND IN MY EYES: Sudanese Moments (engleză și arabă, 2014), care a fost publicat cu o prefață din partea UNESCO în semn de recunoaștere pentru protejarea patrimoniului imaterial mondial, va fi vernisată la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” (Șos. Kiseleff, nr. 28) în data de 3 iulie, ora 16.00 și va fi deschisă publicului până pe 4 august 2019.

Enikő Nagy își va prezenta cartea și un documentar (30 de minute) despre proiect cu o lectură bilingvă (română și arabă) a povestirilor tradiționale din carte: joi, 4 iulie de la ora 18:00 la Librarium TNB – Teatrul Național București (Bulevardul Nicolae Bălcescu 2) și vineri, 5 iulie de la ora 17:00 la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, când poate fi cumpărat și volumul SAND IN MY EYES: Sudanese Moments, cu dedicația autoarei.

Prezentată începând din 2014 în München, Berlin, Madrid, Londra, Geneva, Roma, Budapesta și Sudan, expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori. Media internaționale ca El País, abc.es, Vox Africa TV, CCTV, The Arab Weekly, Léman Bleu Télévision, National Geographic Hungary, Wall Street International, BBC World au publicat relatări despre expoziție.

 

 

Details

Start:
Wed, 3 Jul 2019 ⏐3:00 pm
End:
Sun, 4 Aug 2019 ⏐7:00 pm
Event Categories:
, , , , , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://muzeul-satului.ro/eveniment/nisip-in-ochii-mei-momente-sudaneze/

Organizer

Muzeul Satului
Phone:
021 317 9103
Email:
contact@muzeul-satului.ro
View Organizer Website

Venue

“Dimitrie Gusti” National Village Museum
"Dimitrie Gusti" National Village Museum, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 28-30
Bucharest, Bucharest 011347 Romania
+ Google Map
Phone:
021 317 9103
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.