feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Distanța dintre mine și mine (2018), cu Nina Cassian – Visssual

Thu, 28 Mar 2019 ⏐8:00 pm - 10:00 pm

RON10
Distanța dintre mine și mine (2018) - Visssual

Joi, 28 martie, de la 20:00, la Visssual începe seria de proiecții de filme propuse de CineClub Brașov cu proiecția filmului „Distanța dintre mine și mine” (2018), în prezența Danei Bunescu, moderator Robert Elekes.

[Regia] Mona Nicoară, Dana Bunescu, după o idee de Ada Solomon
[Cu] Nina Cassian
[Gen film] Documentar
[Durată] 89 minute

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt deopotrivă parte din trecutul nostru și prefigurate în viitor.

___
Preț bilet (la locație): 10 lei

Details

Date:
Thu, 28 Mar 2019
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
RON10
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/267965414117948/

Organizer

Visssual
View Organizer Website

Venue

VISSSUAL
VISSSUAL, Strada Fabricii, Brașov, Romania
Brașov, 500075 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 771 556 631
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.