feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Natalia Cebanu//Lighted Essence Vernisaj

Thu, 13 Dec 2018 ⏐7:00 pm - Sat, 22 Dec 2018 ⏐10:00 pm

Natalia Cebanu//Lighted Essence Vernisaj

Natalia Cebanu//Lighted Essence Vernisaj

Hearth vă invită la vernisajul artistei Natalia Cebanu, “LIGHTED ESSENCE”!

Expoziția “LIGHTED ESSENCE” propune o serie de 4 instalații, 4 picturi și 4 proiecții video care ne invită în universul interior al artistei Natalia Cebanu.

Picturile, ca niște ilustrații de basm, ne introduc în universul mitologic al celor 4 elemente primordiale din mitologia universală: pământ, aer, apă, foc. Artista folosește un desen ingenuu, delicat, completat de culori vii într-un decor oniric, în pandant cu instalațiile de leduri, care aduc în contemporan o viziune inocentă.

Dualitatea este un concept explorat și în proiecțiile video care prezintă cele 4 elemente primordiale și din perspectiva uman-emoțională specifică lumii interioare.

Lucrările Natalia Cebanu Art redefinesc în limbajul artistic contemporan, ”Cosmosul” filosofiei antice, construit din cele 4 elemente: focul din care s-a născut cerul, apa din care s-au născut mările şi Oceanul, aerul din care s-au născut vânturile şi furtunile şi pământul care a dat formă lumii.

Îmbinând pictura cu instalațiile și proiecțiile multimedia, artista propune, un moment de liniște în tumultul contemporan, când riscăm să ne risipim în prea multe informații, copleșiți de prea multe emoții, să devenim rigizi încercând sa facem față provocărilor de zi cu zi.

Natalia Cebanu Art ne propune, de fapt, să revenim la esența lucrurilor, si mai presus de atât, la esența noastră, unde avem deja toate răspunsurile.

………………………….

Despre artist:

Născută la Chișinău, Natalia Cebanu este absolventă a liceului de Muzică și Arte Plastice „Gh. Tăttărescu” din Focșani, secția arte plastice. În 2010 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie “I.L.Caragiale” secția actorie, clasa profesorilor Ion Cojar și Adrian Titieni. Încă din liceu s-a implicat activ în viața culturală, cu publicarea de proză scurtă și poezii la cenaclul literar local, de asemenea înființează o trupă de muzică rock. S-a implicat în proiecte de artă dramatică, ca actor și regizor, iar în 2006 a realizat prima expoziție de fotografie la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”. De la absolvirea studiilor universitare și până în prezent, tânăra actriță a jucat în diverse producții de televiziune, dar și în piese de teatru și filme independente. În anul 2016 face prima expoziție de ilustrație „The Royal Bunny”.

De-a lungul timpului, Natalia Cebanu explorează multiple limbaje artistice, în dorința mereu vie de a crea sau a descoperi o artă cât mai divers exprimată, într-o formă nouă și complexă, căutând să ofere spectatorului o experiență cât mai cuprinzătoare.

………………………….

Asociația non guvernamentală Hearth este un grup, un spațiu, o idee. Fiind situată în fosta casă a scriitoarei Sivia Kerim și a regizorului Mircea Veroiu, noul spațiu păstreaza în continuare o direcție culturală și un mediu propice pentru manifestări artistice, promovând noile valori ale artei.

………………………….

* Vernisajul are loc pe 13 decembrie 2018, intre 19:00 – 23:00.
* locatia: hub-ul cultural “Hearth” strada Parfumului nr.19
* intrarea este libera

………………………….

Natalia CebanuNatalia Cebanu Art// artist conceptual
Vlad Tutunaru & Valentin Lungu// instalatie
Mihai Smeu// video
Alexandru Cristian// sunet
Oana Iordachescu// art design
Cristina Tomescu// make-up

Multumiri speciale// Elena Cebanu// Mihaela Ghita// Paula Valu// Corina Stefan// O’Soph Phil – Sebastian Grama// Alexandru Cioflan// Preda Porter// Diana Tudose// Nicolae Comanescu// Odette Irimiea// Angelica Mitrea// Bogdan Cioflan// Ala Gaina// Idomeneo Winter -Florin// Bogdan Marhodin// Mihaela Ion// Alexandru Podiuc// Art Access.ro// Ilina Schileru// Gheorghe Neagu // Wood Be Nice// Laura Lezis

Details

Start:
Thu, 13 Dec 2018 ⏐7:00 pm
End:
Sat, 22 Dec 2018 ⏐10:00 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,
View Event Website

Organizer

Hearth
Email:
asociatiahearth@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Hearth
Strada Parfumului nr.19
Bucharest, Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event