CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

N o c t u r n a #3

Sun, 6 May 2018 ⏐8:00 pm - 10:00 pm

RON17
N o c t u r n a #3

N o c t u r n a #3

Duminică, 6 mai, ora 20:00, are loc a treia ediție N o c t u r n a MNAC. Evenimentul marchează pentru Nava Spatiala o dublă lansare, datorată apariției în această primăvară a volumului IX din seria „Noisenautics” (MuteantSounds, online) și a colaborării cu Ia-HA-Crax (Mask Of The Slave, pe casetă). Pentru ca seara să fie în același ton, experimental și plin de neprevăzut, l-am invitat și pe Purity Index pentru a exorciza împreună, cultural, Casa Poporului.

N o c t u r n a este un moment intens de întâlnire a publicului cu atitudinile din muzica nouă. Filosofii complementare, texturi sonore diverse, software versus hardware, natural versus sintetic, limbaje auditive noi, manipulări ale tehnologiei, senzații, concepte, își fac loc și experimentează diferite spații ale muzeului.

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-nocturna3-mnac
Preț: 17 lei

Ia-HA-Crax, proiect de Harsh electronics rustic, bizutaj bruitist generat sub constrângere voluntară. Sunetele emise urmează inexorabil calea imploziei. Cine nu le suportă urmează inevitabil calea către ieșire.
https://ia-ha-crax.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/iahacrax-daedalus

Duo specializat în zgomotonautică, Nava Spațială practică un noise/drone/ambient în care predomină neintenționalitatea, improvizația și perspectiva aparent haotică asupra spectrului sonor. Ținându-te atent în fiecare moment prin abordarea dadaistă și deconstrucția aplicată, tripurile lor invită la exorcizarea continuă a prezentului, peisajele sonore funcționând și ca pretext meditativ. Nava Spațială există din 2010 și se bazează atât pe field-recording cât și pe sunete sintetice.
https://soundcloud.com/navaspatiala
https://navaspatiala.bandcamp.com/

Purity Index este un proiect de power electronics / harsh noise născut din cele mai bune tradiții de jeg și deprivare ale Europei de Est.
https://www.facebook.com/Purity-Index-1650954865170347/

N o c t u r n a | În cadrul Programului de Arte Performative, MNAC organizează o secvență de nocturne la care sunt invitați să performeze artiști locali și internaționali, avangardiști ai muzicii contemporane. Acestea sunt curatoriate de Ioana Păun, alături de Laurențiu Coțac. Deși MNAC a găzduit evenimente dedicate sunetului în trecut, este prima dată când ne aplecăm sistematic asupra scenei. N o c t u r n a este și o oportunitate de a conecta artiști din diverse domenii precum teatrul, artele vizuale sau poezia de cei care se ocupă cu muzica nouă.

Numărul de participanți este limitat la 100 de persoane.

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.

Details

Date:
Sun, 6 May 2018
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
RON17
Event Categories:
art, Bucharest, culture, music
Event Tags:
bucharest, mnac, muzeul national de arta contemporana, nava spatiala, nocturna, purity index
http://mnac.ro/archives/7406

Organizer

MNAC
Phone:
+40 21 318 9137
Email:
info@mnac.ro
View Organizer Website

Venue

MNAC
Muzeul Național de Artă Contemporană, Strada Izvor 2-4
Bucharest, Sector 5 050563 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 21 318 9137
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.