Muzeul Nomad de Artă Contemporană! Artiști, în dialog cu rezidenți din Rahova și Ferentari

Muzeul Nomad de Artă Contemporană! Artiști, în dialog cu rezidenți din Rahova și Ferentari
Artiști vizuali, în dialog cu rezidenți din Rahova și Ferentari pentru a lucra împreună Muzeul Nomad de Artă Contemporană 
 Duminică, 29 iulie 2018, în intervalul 18,00-20,00, în parcul Aleea Livezilor din Ferentari, Muzeul Național de Artă în parteneriat cu Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher și Policy Center For Roma and Minorities desfășoară o consultare publică a comunității pe tema discriminării etnice. Evenimentul va fi deschis de un concert susținut de Ștefania Calofir (voce), George Calofir (clape) și Georgian Stanciu (clarinet). Cercetarea pune bazele Muzeului Nomad de Artă Contemporană, o expoziție itinerantă care va duce povești despre comunități în mediile de afaceri. 
 Astfel, vom crea un dialog între comunitățile vulnerabile și clasa activă economic în vederea creșterii gradului de conștientizare a problemei discriminării, fiind totodată un apel la solidaritate și la adaptarea culturilor organizaționale la o etică responsabilă social. Obiectele de artă vor fi concepute în această vară în urma dialogului dintre artiștii participanți în proiect și cele două comunități consultate (rezidenți din Rahova-Uranus și Aleea Livezilor, Ferentari). Artiștii selectați în urma apelului de proiecte sunt: George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, colectivul soker.es și o echipă formată din Simona Constantin, Suzana Dan și Cosmin Filișan. Echipa care va lucra cu copiii de la Clubul de Educație Alternativă din Ferentari îl invită public pe jucătorul de fotbal Bănel Nicoliță să se alăture în proiectul artistic participativ “Autogol”, care descrie cu mijloacele popularului sport discriminarea ca fenomen cu impact social nociv. În cadrul primei consultări publice din Piața de Flori Coșbuc din 15 iulie 2018, muzicienii George Calofir și Georgian Stanciu au susținut un concert surpriză, cu un repertoriu diversificat, care a adus oamenii împreună pentru dialog. Între două momente muzicale susținute de artiști, s-a vorbit despre gentrificare, inegalitate de șanse și sărăcie ca principal factor ce ține copiii departe de școală. Expoziția care va rezulta din această campanie de comunicare socială va fi lansată la MNAC în septembrie, iar după vernisaj Muzeul Nomad va pleca într-un turneu de expoziții la sediul diverselor companii, împrumutat gratuit de către Muzeu. Primele companii care s-au arătat doritoare să adopte Muzeul Nomad sunt Zitec, Electronic Arts România, Ubis Club. 
 Așteptăm și alte solicitări. Va invităm să participați pe data de 29 iulie la evenimentul din parcul Aleea Livezilor pentru a dezbate împreună pe tema stereotipurilor și prejudecăților negative întipărite in mentalul colectiv și pentru a-i cunoaște mai bine pe cei marginalizați social. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2018, aria Arte Vizuale.  
Tags:

Leave a reply (we review all comments)