CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Megadose – Opening expoziție de artă

Fri, 26 Oct 2018 ⏐7:00 pm - 11:00 pm

Megadose – Opening expoziție de artă

Există în București un spațiu de consum pe care-l știm cu toții. S-a răspândit ca iedera prin oraș și a înlocuit magazinul de cartier, de fapt l-a înghițit. Un spațiu foarte la îndemână, mic-burghez, unde plutesc tone de fantezii, angoase și speranțe, printre inegalități sociale și supradoze de consum.

„Megadose” este spațiul nostru familar, de reflecție. Este ușa spre care ne îndreptăm cu rapiditate în timp ce ne planificăm micul dejun, în goana spre serviciu. Este sursa pauzei de masă de la prânz sau una dintre cele mai accesibile resurse de apă. Este unul dintre locurile de unde se propagă inechitatea socală: oameni care cerșesc la intrare, pensionari care nu-și permit să se desfete, vânzători cu salarii „atractive”.

Ce se întâmplă când stăm la coadă sau când citim cu o atenție de clinician ingredientele produselor? Când fredonăm o melodie antipatică sau când ne ferim privirile de restul oamenilor din magazin?

Cine sunt oamenii care populează universul „Megadose”, înăuntru și pe dinafară, asaltați de tonalități distopice? Cum se vede, prin contrast, consumul într-o metropolă nigeriană, unde copiii vând alimente pe stradă ca să-și întrețină familia?

Răspund artiștii Ionuț Dulămiță & Laurențiu Zloteanu din București și pictorul Ayogu Kinglsey din Lagos.

***
Laurenţiu Zloteanu este un artist ignorant pentru care arta a însemnat o transformare spirituală. Grafica lui este expresia unui stil personal pe care l-a creat fără a se lăsa influențat de canoanele artei clasice.

Ionuţ Dulămiţă este un artist outsider care a început să picteze acum câțiva ani, ca formă de terapie. Apoi și-a dat seama că merită să meargă mai departe. Și-a creat un stil al lui și face un soi de expresionism naiv.

Kingsley Ayogu este un artist hiperrealist din Lagos, Nigeria. Picturile lui exprimă momente din viața de zi cu zi a oamenilor și a naturii și sunt menite să servească iubirii și armoniei.

Details

Date:
Fri, 26 Oct 2018
Time:
7:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
art, Bucharest, culture, exhibition
Event Tags:
art, bucuresti
View Event Website

Organizer

Artalibera
View Organizer Website

Venue

ART HUB
B-dul Carol Nr. 61, et. 4
Bucharest, Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.