CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

MARe de Mic. Curs de artă pentru copii între 7 și 12 ani

Sun, 2 Dec 2018 ⏐11:30 am - 1:00 pm

MARe de Mic. Curs de artă pentru copii între 7 și 12 ani

MARe de Mic. Curs de artă pentru copii între 7 și 12 ani

Duminică, 2 decembrie, MARe/Muzeul de Artă Recentă organizează primul curs pentru copii. Dar nu un curs ca toate cursurile…

Timp de o oră jumătate, prin joc și prin joacă, copiii vor fi ”ispitiți” să descopere arta într-un muzeu de… artă și muzeul cu ajutorul lucrărilor de artă. Se va paria pe curiozitate, imaginație, creativitate și pe umor.

Copiii vor fi provocați să își imagineze lucrările din muzeu, pornind de la titlurile acestora. Vor fi invitați să producă propria lucrare, pornind de la respectivele titluri. Apoi va veni momentul confruntării. Surprizele vor fi, cu siguranță, amuzante și interesante. Și un excelent pretext pentru ca cei mici să afle câte ceva despre lucrarea originală și despre autorul ei.

De asemenea, vor fi chemați să aleagă o pană de lemn pe care este scris un cuvânt. Apoi vor fi provocați să identifice lucrările din muzeu în care cred ei că respectivele cuvinte, alese la întâmplare, și-ar găsi rostul. Sau să le găsească ei unul. Până la urmă, ei vor fi artiștii…

Pentru preșcolari se vor pregăti pietre micuţe pe care, în loc de cuvinte, se va picta câte un semn sau o formă pornind de la care se va căuta o lucrare căreia i s-ar potrivi. Și alte jocuri asemenea…

Cu peste 6 ani experiență în domeniul educației non-formale în arte vizuale pentru copii, Ioana Ionescu (alias Regina Ionescu) va fi cel mai bun ghid pentru cei mici.

Colaborator la MARe/Muzeul de Artă Recentă în departamentul Educație și expert consultant în cadrul Școlii de Artă București, Ioana este cea mai potrivită persoană care să șoptească la urechea unui copil secretele tablourilor din muzeul nostru.

Pe limba lui.

Prețul unui bilet este de 30 de lei.
Adulții însoțitori (dar nu mai mult de 2 persoane) beneficiază de intrare liberă.

Grupa va fi alcătuită din maximum 16 copii.

Pentru detalii: gift.shop@mare.ro

Details

Date:
Sun, 2 Dec 2018
Time:
11:30 am - 1:00 pm
Event Categories:
art, Bucharest, courses, kids friendly
Event Tags:
copii, curs, kids friendly, mare, Muzeul de Artă Recentă
https://www.facebook.com/events/2140250926288894/

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Bulevardul Primăverii 15
București, Sector 1 011971 Romania
+ Google Map
Phone:
0760 259 634
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.