feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Manuscrisul KGB salvat – „Viaţă şi destin” de Vassili Grossman

Wed, 23 May 2018 ⏐5:00 pm - 6:00 pm

festivalul international de film istoric pessac la bucuresti

Manuscrisul KGB salvat – „Viaţă şi destin” de Vassili Grossman

“Viaţă și destin” (1961) de Vassili Grossman, este o frescă despre devierile comunismului, despre război și totalitarism, o carte căreia scriitorul i-a dedicat o mare parte din viață și a fost confiscată de KGB. Acest monument al literaturii secolului al XX-lea putea să nu fie publicat niciodată. Va fi totuşi în 1980, după moartea scriitorului, datorită unor intelectuali ruși care vor reuși să treacă spre Vest o copie ascunsă a manuscrisului.
Pe 14 februarie 1961, agenţi KGB au sosit la domiciliul lui Vassili Grossman. Nu veniseră pentru a-l aresta pe scriitor, ci pentru a confisca manuscrisul unei cărţi, la care ţinea mai mult ca la orice şi care durase ani să fie scrisă. Pentru cei de la putere, romanul este „ostil poporului sovietic” şi ar trebui eliminat, fiind o adevărată bombă ce ar putea doar să „dăuneze cauzei”.

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2019 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account