feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Made in CZ / Found in RO + lansare Czechoslovak Home – Brașov

Fri, 17 May 2019 ⏐6:00 pm - 8:00 pm

Made in CZ / Found in RO + lansare Czechoslovak Home - Brașov

Vineri, 17 mai, de la ora 18:00, Centrul Ceh București, alături de Ambasada Republicii Cehe, Muzeul Județean de Istorie Brașov şi cu sprijinul Peterka & Partners, vă invită la un eveniment dublu – vernisajul expoziției „Made in CZ / Found in RO” și lansarea catalogului „Czechoslovak Home”, la Casa Sfatului (Piața Sfatului 30).

În cadrul expoziției, ce va fi deschisă publicului între 17 mai și 30 septembrie 2019, vor fi prezentate obiecte de design cehoslovac și uz casnic produse în ultimii 100 de ani și găsite în gospodăriile românilor, care ilustrează relațiile comerciale dintre cele două țări. La vernisaj va avea loc și lansarea catalogului „Czechoslovak Home”, unde sunt detaliate elementele de design și producție ale obiectelor, narațiunile personale care le însoțesc, precum și eseuri scrise de specialiști.

Principalul organizator al expoziției este Centrul Ceh, care a adunat 150 de obiecte fabricate în Cehoslovacia pentru a crea o colecție originală și variată, atât din punct de vedere al utilizării lor, cât și din perspectiva designului de produs. Prezența acestor obiecte în gospodăriile românilor demonstrează apropierea relațiilor diplomatice și economice dintre Cehoslovacia și România după Primul Război Mondial și în perioada socialistă. Reformele economice din anii 1960, împreună cu progresul tehnic al industriilor de producție cehoslovace și apropierea culturală dintre cele două țări, au înlesnit exportul unor categorii de obiecte sau chiar achiziționarea lor de către români în călătoriile personale.

Privind locuința însăși ca un spațiu de prezentare pentru toate obiectele ce se găsesc înăuntru, expoziția conține obiecte ce pot fi împărțite în 5 secțiuni principale (așa cum apar și în catalog), ce reamintesc fiecare de câte o cameră sau un mijloc de întrebuințare. Acestea sunt: baie, bucătărie, atelier, sufragerie, birou și timp liber. În fiecare categorie sunt incluse obiecte specifice spațiului respectiv, de la electrocasnice și mobilier, la unelte de lucru, produse chimice și obiecte decorative, dar și anumite elemente mai cunoscute, precum cântarul Tonava, lanterna My Day, mașina de cusut Lada sau butoiul de bere Pilsner.

Intrarea la eveniment este liberă. Primii 30 de vizitatori vor primi cadou un exemplar al catalogului „Czechoslovak Home”.

Organizers

Centrul Ceh
Ambasada Cehiei
Muzeul Județean de Istorie Brașov

Venue

Casa Sfatului Brașov
Piața Sfatului 30
Brasov, Brasov Romania
+ Google Map
Phone:
0268.472.363
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.