feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare Revista ARTA #31

Fri, 8 Jun 2018 ⏐7:00 pm - 9:00 pm

Lansare Revista ARTA #31

Lansare Revista ARTA #31

Uniunea Artiștilor Plasici are plăcerea de a vă invita la lansarea #31 al Revistei ARTA, cu două dosare tematice importante. Unul dedicat Getei Brătescu și Bienalei de la Veneția, coordonat de Daria Ghiu, celălalt despre arta și viața artistului Sorin Oncu, coordonat de Valentina Iancu.

Apelul întremător „VIVA ARTE VIVA” lansat de curatoarea Christine Macel nu a reușit să liniștească temerile unei epoci anxioase punctată la scară largă de tragedia din Mediterană, de schimbări climaterice accelerate și bilanțuri politice dezamăgitoare. Cu toate acestea, prezența artistelor-femei în cadrul pavilioanelor naționale, a reușit să răspundă, cu o forță radicală, complexității nevoilor contemporane. „Subliniind atât practica ei multimedia asupra subiectivității feminine, cât și interesul său viu pentru studio, Apariții curatoriată de Magda Radu, este o retrospectivă ambițioasă și clară, instalată cu delicatețe, a imaginației strălucitoare a Getei Brătescu, în calitate de femeie și de artistă, precum și a libertății de exprimare a intelectului său performativ.” (Eleonora Farina)

La 2 ani de la moartea prematura a artistului și activistului timișorean de origine sârbă Sorin Oncu (1980-2016), Revista ARTA reunește într-un micro-dosar, în secțiunea portofolii, o selecție de texte teoretice care propun câteva posibile direcții de istoricizare. Sorin Oncu a fost primul artist care și-a asumat o identitate queer în spațiul public, subordonându-și creația artistică activismului politic pentru afirmarea drepturilor comunității LGBTQ+ din care făcea parte.

_____

Coordonatoarele Daria Ghiu și Valentina Iancu, alături de curatoarea pavilionului național la Bienala de la Veneția, Magda Radu și de artistul timișorean Cosmin Haias, colaborator al lui Oncu, vor prezenta dosarele acestui număr.

Eveniment organizat în parteneriat cu Bucharest Pride.

Organizers

Revista ARTA
Salonul de proiecte

Venue

Salonul de proiecte
Salonul de proiecte, Clădirea Universul, Etajul 1, Strada Ion Brezoianu 23-25
Bucharest, Bucharest 050023 Romania
+ Google Map
Phone:
+40726308328
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.