feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

JOIA de film: Calul din Torino @ Spațiul Public European

Thu, 20 Oct 2016 ⏐7:00 pm - 10:00 pm

JOIA de film: Calul din Torino @ Spațiul Public European

JOIA de film: Calul din Torino @ Spațiul Public European
20 Octombrie, 19:00

20 octombrie 2016, ora 19:00, la Spațiul Public European: Calul din Torino/A Torinói ló (dramă, Ungaria-Germania, 2011, regia: Béla Tarr, 149 min., clasificare C.N.C.: A.P.-12) – proiecția este organizată în parteneriat cu Asociația Culturală Macondo

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la înființarea Premiului LUX, acordat de Parlamentul European, și, pentru că pe 23 octombrie Ungaria își celebrează ziua națională, am ales pentru data de 20 octombrie, un film al regizorului maghiar Béla Tarr, film selectat pentru ediția 2011 a premiului. Ce filme au fost selectate, finaliste și premiate în tot acest timp găsiți la http://luxprize.eu/

„Calul din Torino” este inspirat de o întâmplare adevărată din viața filosofului german Friedrich Nietzsche, întâmplare care l-a marcat profund. Acesta asistă, în timpul unei călătorii la Torino, la biciurea unui cal, pe care încearcă să-l protejeze. Filmul urmărește imaginativ ce s-a întâmplat cu calul și viața stăpânilor acestuia.

Între premiile obținute se numără Ursul de argint și premiul FIPRESCI, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în 2011.

Mai multe la
http://www.imdb.com/title/tt1316540/
http://www.asociatiamacondo.ro/ro/calul-din-torino

Filmul este subtitrat în limba română. A beneficiat de sprijin prin programul MEDIA al Comisiei Europene. Detalii la http://mfdb.eu/en/film-a_torinaoi_lao_c73356

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Nu este necesară o rezervare.

Dat fiind că trebuie făcut controlul de securitate, avem rugămintea să ajungeți cu 10 minute mai devreme. După începerea proiecției, nu mai este permis accesul în sală. Mulțumim pentru înțelegere!

Tema filmelor incluse în seria JOIA de film nu reprezintă, în mod necesar, poziția Comisiei Europene sau a altei instituții UE.

Details

Date:
Thu, 20 Oct 2016
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , , ,
View Event Website

Venue

Spațiul Public European
Str. Vasile Lascăr, nr. 31
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event