CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Istorii Prezente în spații incomode IV: Vlaicu Golcea

Sat, 21 Nov 2020 12:00 pm 2:00 pm

Istorii Prezente în spații incomode IV: Vlaicu Golcea / despre dans și alte cercetări

Despre dans și alte cercetări
Andreea Belu în dialog cu muzicianul Vlaicu Golcea

https://us02web.zoom.us/j/85134385200

“Istorii Prezente în spații incomode” reprezintă o reaccesare a istoriei dansului contemporan din România, printr-o serie de întâlniri cu personalitățile (artiști coregrafi, interpreți istorici de artă, muzicieni, critici de dans, manageri culturali) care au participat direct la configurarea scenei dansului contemporan, care au scris istoria acestui domeniu și participă activ și decizional la definirea prezentului artelor performative.

Discuțiile vor avea loc pe platforma Zoom și vor fi moderate de Andreea Belu și Cosmin Manolescu și vor urmări structura „ ce s-a întâmplat?| ce se întâmplă?| ce s-ar putea întâmpla?” din punct de vedere colectiv, profesional, personal.

***

Cu o discografie de peste 30 de titluri editate în tară și în străinătate, plus o importantă prezență concertistică în majoritatea țărilor europene, compozitorul și performerul Vlaicu Golcea își desfășoară activitatea muzicală în diferite sectoare ale artelor sincretice: muzică de teatru, film documentar, lung și scurt metraj, animație, instalații multimedia, intervenții în spații publice și performance-uri.

A compus coloanele sonore a peste 100 de producții teatrale, în 2009 fiindu-i acordat premiul UNITER pentru muzică de teatru. În dansul contemporan semnează coloana sonoră și sound-designul la peste 30 de producții naționale și internaționale.

Mai multe informații pe vlaicugolcea.ro.

***
“Istorii Prezente în spații incomode” este un proiect inițiat de coregrafa Andreea Belu, cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, în cadrul Stagiunii Corp (proiect cultural inițiat de AREAL) si cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Mai multe informatii la http://www.arealcolectiv.ro. Contact: andreea@arealcolectiv.ro. Foto credit: Traian Moldovan.

Free

AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică

0744 473 638

View Organizer Website

online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.