CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Ioana Joa / Sister Squares and Other Commonplaces

Fri, 6 Mar 2020 ⏐7:00 pm - 10:00 pm

Ioana Joa

Ioana Joa // Sister Squares and Other Commonplaces

Desen și pictură
6 martie – 7 mai, 2020
1.5 / Carusel – supanta de artă contemporană din Cărturești Carusel Str. Lipscani, nr. 55

Ioana Joa a studiat Foto-Video, dar și-a concentrat practica artistică în jurul picturii și desenului, având cele mai multe expoziții la New York. Joa analizează familiarul, urmărind îndeaproape excentritățile care îl compun. Prima sa expoziție personală în București, „Sister Squares and Other Commonplaces”, cuprinde mai multe serii de desene și instanțierile lor picturale și reprezintă o radiografie a imaginii, trecute printr- un proces de disecare.

„Am fost dintotdeauna atrasă de imaginea completă pe care o poți construi și deconstrui din realitatea imediată. Caut miezul, dedesubtul, materia – ca realitate obiectivă, care există independent de conștiința primei incursiuni într-un moment anume. […] Sister Squares and Other Commonplaces explorează dispersia luminii pe formă, inversarea ei înspre umbră și compunerea unui nou tip de suprafață din instanțe aparent recognoscibile.”

Ioana Joa

„Ioana Joa folosește desenul ca meditație asupra unui moment intențional, a unui loc comun, pe care îl transformă în suprafață ideală pentru pictură. Seriile sale, fiecare cuprinzând un desen și instanțierile lui picturale, folosesc lumina în calitate de catalizator al umbrei în noile configurații și negociază cu forma pură a imaginii, dezbrăcată de semnificațiile ei simbolice.”

Simona Abagiu // Curator

Details

Date:
Fri, 6 Mar 2020
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1058699484490760/

Venue

Carturesti Carusel
Str. Lipscani
Bucharest, Romania

Organizer

1.5 Carusel
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.