feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 @ Scena9

Wed, 15 Nov 2017 ⏐7:30 pm - 10:00 pm

Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3.

Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.30, la Intersecțiile de Miercuri va avea loc un dialog despre Bucureștiul Vulnerabil cu o parte din echipa proiectului ARCEN – Catalog București: Raluca Trifa, asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – coordonator tehnic al proiectului ARCEN, Matei Sumbasacu – inginer și fondator al Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic și Edmond Niculușcă – fondator ARCEN și coordonator al proiectului Catalog București.

La 40 de ani de la cel mai catastrofal seism, Bucureștiul este nepregătit, viața oamenilor e pusă în pericol, iar memoria și patrimoniul cultural riscă să dispară. Vor dispărea străzi și case, povești și destine și oameni. Bucureștiul este singura capitală europeană care nu-și cunoaște în detaliu riscurile și urgențele, numărul imobilelor, numărul imobilelor aflate în pericol, numărul imobilelor valoroase, calitatea construcțiilor recente și care nu are nicio viziune coerentă despre dezvoltarea viitoare a orașului.

Asociația ARCEN a demarat în martie 2017 proiectul Catalog București – primul inventar complet al tuturor imobilelor de pe toate străzile din toate cele 98 de zone protejate ale capitalei, urmând să inventarieze până în anul 2020 peste 14.500 de imobile (noi, vechi și terenuri virane) și să creeze un o bază de date deschisă, cu hărți, statistici și fotografii care va cuprinde starea și analiza întregului țesut istoric al orașului.

La proiectul ARCEN Catalog București lucrează 150 de voluntari, 20 de arhitecți și urbaniști și 15 experți. Despre toate detaliile proiectului, despre starea actuală a orașului așa cum reiese din primele date colectate și analizate vom vorbi cu invitații nostri miercuri, la Rezidența BRD Scena9.

Details

Date:
Wed, 15 Nov 2017
Time:
7:30 pm - 10:00 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1602880809779762/

Organizer

Scena9

Venue

Rezidența BRD Scena9
Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32
Bucharest, Romania
+ Google Map
Website:
https://facebook.com/RezidentaBRDScena9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event